zdarza sie, że siadam do korekt po 6 - 8 miesiącach. czasami po roku, nawet dwóch.
/dla chłopca w błękitnym hełmie/
-
witek kiejrys
Re: /dla chłopca w błękitnym hełmie/
zdarza sie, że siadam do korekt po 6 - 8 miesiącach. czasami po roku, nawet dwóch.
samotność łączy tych, których zbiorowisko rozdziela
Albert Camus
Albert Camus
-
ono
pięknie , bo wiersz jest piękny. a...chłopca w w błękicie do dzisiaj mam przed oczami. czy on powinien być w tym miejscu nie wiem? - wiem , że złoczyńcy i podpalacze powinni ginąć, a oni dalej będą pławić się swoimi bogactwami, a oni dalej będą wystawiać ponad tłum czarno-czerwoną flagę, a oni dalej będą podpuszczać i zagrzewać ludzi do śmierci , do coraz większej rozpierduchy światowej, bo schrony są do ich dyspozycji.czochrata pisze:Bardzo pięknie napisałeś Kamilu...nie chciałam dawać dookreśleń okolicznościowych,bo tego chłopca widzieli wszyscy...nie można przegadać takiego tematu,dziękuję Ci!
szkoda mi tych zamordowanych chłopców z jednej i drugiej strony - ich winą było tylko to , że posłuchali starych politycznych wyjadaczy.
Chłopcze w błękicie, przebacz jeżeli wypowiedziałem zbyt dużo słów.
kamil
- em_
Wybacz mogą ingerencję, to dobry wiersz na poważny temat, ale trochę można go odchudzić
skradłeś kawałek błękitu
odpowiedziałeś za to śmiercią
jak tam jest
teraz nurzasz się w nim cały
błękit twój
opowiada sobie świat
patrzysz na kraj
z góry
jak tam jest
czy widać
choć szarą nadzieję
(znaki zapytania nie są potrzebne, bo i bez tego widać, że to pytania; dwa razy cały obok siebie trochę drażniło, bo właściwie to słowo nie miało znaczenia dla treści, tak samo ze - swoim )
pozdrawiam
skradłeś kawałek błękitu
odpowiedziałeś za to śmiercią
jak tam jest
teraz nurzasz się w nim cały
błękit twój
opowiada sobie świat
patrzysz na kraj
z góry
jak tam jest
czy widać
choć szarą nadzieję
(znaki zapytania nie są potrzebne, bo i bez tego widać, że to pytania; dwa razy cały obok siebie trochę drażniło, bo właściwie to słowo nie miało znaczenia dla treści, tak samo ze - swoim )
pozdrawiam
you weren't much of a muse
but then I weren't much of a poet
— N. Cave
but then I weren't much of a poet
— N. Cave