Czas apokalipsy kina Sawa
Re: Czas apokalipsy kina Sawa
Que sera sera 

Ostatnio zmieniony 21 mar 2014, 17:32 przez EwaMagda, łącznie zmieniany 1 raz.
- Fałszerz komunikatów

- coobus
Re: Czas apokalipsy kina Sawa
Zaznaczacie tu punkty na mapie Warszawy, a ja teraz wędruję po nich, jak po własnych śladach. Saska Kępa, Stara Praga, Czerniaków. O swojej Saskiej Kępie już wspomniałem, ale była też i Saska Kępa mojej babci, gdzie się urodziła pod koniec XIX wieku i wspominała, jak to do kościoła płynęli łodzią. Moja matka urodziła się na Czerniakowie, była chrzczona w Kościele Bernardynów, obok którego teraz mieszkam. Zaś piaskownicami mojego dzieciństwa były dzikie nadwiślańskie plaże, Park Praski, bazar Różyckiego... Wszystko to, o czym tu piszecie.
Nie chcę zanudzać osób niezainteresowanych topografią stolicy, to krótkie podsumowanie wystarczy.
Pozdrawiam nowo powstały Klub Przyjaciół SK.
Gdyby moje okna wychodziły na jeziorko Czerniakowskie, może i mnie zamajaczyła by w oddali Saska Kępa. Ale wychodzą w innym kierunku. To zdjęcie jest dla Ciebie, ze względu na to, co tam odnajdziesz (a wiem co). Widok z mojego okna.EwaMagda pisze:Bardzo lubiłam i lubię Saską Kępę. Mam na nią widok z mojego okna na drugim brzegu Wisły
Nie chcę zanudzać osób niezainteresowanych topografią stolicy, to krótkie podsumowanie wystarczy.
Pozdrawiam nowo powstały Klub Przyjaciół SK.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
- Fałszerz komunikatów
Ach, widzę, cóż za niespodzianka
Dzięki, coobus
Zazdroszczę babci, w ciekawych czasach żyła 
Za Saską Kępę

Za Saską Kępę