Marznie we mnie gorący czerwiec. W okienku konwersji:
jeden procent. Flamaster w dłoni syna rysuje płacz małej dziewczynki.
Zoom x 4 – pośród dropów rozpoznaję w dziewczynce córkę,
jakiej już nie będzie. Młody kłos zboża, który jeszcze nic nie wie
o pętli księżyca, o historycznej dacie bitwy pod Grunwaldem,
czy smoleńskim drzewie.
Głos zza wizjera mówi – Popatrz do kamery, będziesz w telewizji.
Dzieci z beztroską targają się za włosy. Brzęczą nagie miecze,
dojrzała brzoza szumi na sto procent.
Video
- lczerwosz
- Administrator
Re: Video
Dla mnie to bardziej jest praca na kompie. Jeden procent zużycia mocy procesora, szum na sto procent, wentylatory.
Współczesna technika wspomaga pamięć a jednocześnie zakłamuje rzeczywistość. Wirtualna zdaje się prawdziwa, dla obcych. Dziewczynka będzie w Internecie po kres naszych czasów albo i dłużej. Choć jej nie ma.
Ta brzoza, Smoleńsk. Nie do wyjaśnienia. Przeszkadzają miecze. Wojna. Prawie.
Słowo telewizja bym wymienił na Internet. Bardziej współczesny przekaz.
Współczesna technika wspomaga pamięć a jednocześnie zakłamuje rzeczywistość. Wirtualna zdaje się prawdziwa, dla obcych. Dziewczynka będzie w Internecie po kres naszych czasów albo i dłużej. Choć jej nie ma.
Ta brzoza, Smoleńsk. Nie do wyjaśnienia. Przeszkadzają miecze. Wojna. Prawie.
Słowo telewizja bym wymienił na Internet. Bardziej współczesny przekaz.
-
przeważnie konwersji ze starego analogowego VIDEO robi się na kompie, co przecież napisałem "w okienku konwersji"lczerwosz pisze:Dla mnie to bardziej jest praca na kompie.
nigdy nie będzie w internecie, chronię swoją prywatnośćlczerwosz pisze:Dziewczynka będzie w Internecie po kres naszych czasów albo i dłużej.
ależ do wyjaśnienia i to na dodatek z datą bitwy pod Grunwaldem, to moja koda z którą dzielić się nie zamierzamlczerwosz pisze:Ta brzoza, Smoleńsk. Nie do wyjaśnienia.

nagie zapomniałeś dodać; jak to u dzieci bywa, o byle co jest awantura; z początku umknął Ci płacz małej dziewczynkilczerwosz pisze:Przeszkadzają miecze.
masz zalążek, napisz wiersz, z przyjemnością przeczytamhaiker pisze:W tej megaskorupie ukryty jest zalążek wiersza.
Oto on (zalążek, nie wiersz):
Flamaster w dłoni syna rysuje płacz małej dziewczynki.
Dzieci z beztroską targają się za włosy. Brzęczą nagie miecze,
dojrzała brzoza szumi na sto procent.
pozdrawiam i piwo stawiam

-
zapraszam pod inne z cyklu, w każdym z nich jest uwikłany kolejny miesiącBerele pisze:Po Audio Video budzi niedosyt.