- właśnie. Przeprawdziwa prawda Elu. Obraz w kontekście wiersza.iTuiTam pisze:o czym tańczysz
prosto w siebie patrząc
czy w przepaść

Pozdrawiam.

- właśnie. Przeprawdziwa prawda Elu. Obraz w kontekście wiersza.iTuiTam pisze:o czym tańczysz
prosto w siebie patrząc
czy w przepaść
ja , lub moim zdaniem pozbyłbym się tego, ale...Twój wybóriTuiTam pisze:prosto w siebie patrząc
czy w przepaść
Nie ukrywam, podbiłaś mnie tymi słowami, mają dla mnie szczególną poetycką magię. Usiadłem i Twoich stóp, Elu.iTuiTam pisze:o czym tańczysz
wplątana w neony
Dziękuję za spojrzenie i czytanie, Anastazjo.anastazja pisze:- właśnie. Przeprawdziwa prawda Elu. Obraz w kontekście wiersza.iTuiTam pisze:o czym tańczysz
prosto w siebie patrząc
czy w przepaść![]()
Pozdrawiam.![]()
Wiesz, zaintrygowało mnie spojrzenie tej dziewczyny, stąd i wiersz i fotografia.kamil rousseau pisze:ja , lub moim zdaniem pozbyłbym się tego, ale...Twój wybóriTuiTam pisze:prosto w siebie patrząc
czy w przepaść
Lubię te Twoje wiersze z "załącznikiem" , lubie ich zawartość i kontrukcje - nie ma sie praktycznie do czego doczepić. sprawiają przyjenmność w czytaniu.
pozdrawiam
kamil
Coobus'iu, dziękuję.coobus pisze:Nie ukrywam, podbiłaś mnie tymi słowami, mają dla mnie szczególną poetycką magię. Usiadłem i Twoich stóp, Elu.iTuiTam pisze:o czym tańczysz
wplątana w neony
I od razu pomyślałem, że już kilkakrotnie czerpaliśmy wzajemne inspiracje z naszych wierszy i Twoich obrazów, i że tym razem również sięgnę po tę frazę, podkradnę, odpowiem wierszem. Korci mnie, jak kawałek tortu.
Nie wiem kiedy znajdę na to czas, ale początkowe słowa do Ciebie wrócą.
I nie tylko dla początku, dla całego wiersza też![]()
Poczytaj zatem. "Baza ludzi..."iTuiTam pisze:Ciekawa jestem wiersza, 'neonowego tańca'.
Zajrzałam i dziękuję za rozmowę na temat 'scenografii'.coobus pisze:Poczytaj zatem. "Baza ludzi..."iTuiTam pisze:Ciekawa jestem wiersza, 'neonowego tańca'.
Jeszcze raz z pełnym uznaniem i podziękowaniem za inspirację![]()
Taki taniec, bywa, że prowadzi do przepaści. Ale czasem rozwijają się wielkie talenty sceniczne. Taka forma "zaistnienia" i tak niezła. A wiersz i zdjęcie świetne.iTuiTam pisze:Od czasu do czasu na stolikach przy maszynach, przy których akurat nikt nie siedział, tańczyły młode dziewczyny.
Tak, scenografia wiersza i autentyczne zdjęcie jej bohaterki robi wrażenie, przenosi w lirycznej kapsule wehikułu czasu, do miejsca, do miejsca gdzie jest jego źródło.iTuiTam pisze:o czym tańczysz
nad głowami pijanych
szczęściem dzwonków
blichtrem na kredyt
o czym tańczysz
prosto w siebie patrząc
czy w przepaść