Wyspy za murami

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Niedzisiejszy
Kontakt:

Re: Wyspy za murami

#11 Post autor: Niedzisiejszy » 12 paź 2015, 21:31

Witam
Próbowałem pisać taką metodą jaką mi tu poleciliście, ale wróce chyba z lekkimi poprawkami do dawnej, bo to ona byla najlepiej oceniana przez innych ludzi ( koledzy ze szkoły, znajomi, przyjaciele itp ). Bardzo ciesze się, że wiele osób interpretuje inaczej mój wiersz, choć oryginalnie wyspa jest symbolem dziewczyny, szansy na Miłość, które są brutalnie tłumione przez ten mur uprzedzeń, i jak się potem dopiero niestety okazuje bycia bardzo pustą osobą ( mowa o niektórych dziewczynach ) Ale Twoja interpretacja też mi się podoba :) pozdrawiam
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert

" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura

Awatar użytkownika
pallas

Re: Wyspy za murami

#12 Post autor: pallas » 12 paź 2015, 21:44

Jak mówią, pierwsza myśl najlepsza.
Ja na przykład staram się poznać daną formę, czytam autorów, którzy taką formą się posługiwali i byli w tym mistrzami (choćby na moim przykładzie Uranosa i Kronosa trochę musiałem formę postudiować, jak i mitologię i poczytałem Odyseje i Iliadę mistrza Homera) i wiele innych rzeczy.
Twoja interpretacja pierwotna również mnie zaciekawiła.

Tytan :)
Porzućcie wszelką nadzieję, którzy tu wchodzicie.
/Dante Alighieri - Boska Komedia/

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”