...…to bardzo proste proszę pani!
Ma pani zaledwie dwadzieścia pięć lat, co daje trzysta miesięcy.
Załóżmy, że dobije pani siedemdziesiątki,
więc mamy razem osiemset czterdzieści miesięcy życia
a pani nadal martwi się tymi trzema miesiącami nieszczęśliwej miłości?
…nie, teraz martwi mnie sto osiemdziesiąt nieszczęśliwych miłości przede mną..
Mój psycholog
-
Re: Mój psycholog
Świetne, krótkie i treściwe, zabawne lecz nie tylko.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Kontakt:
Twój wiersz przypomniał mi trochę wiersz Wisławy Szymborskiej p.t: Miłosierdzie. Chodzi mi o sposób jego napisania w formie dialogu. Fajnie się go czyta, ale moim zdaniem ta liczba Miłości trochę przesadzona, bo raczej ledwo kończąc jeden związej nie zaczyna się drugiego, ale mimo to brawo
Pozdrawiam

Pozdrawiam
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
- amasajahh
Niedzisiejszy pisze:Twój wiersz przypomniał mi trochę wiersz Wisławy Szymborskiej p.t: Miłosierdzie. Chodzi mi o sposób jego napisania w formie dialogu. Fajnie się go czyta, ale moim zdaniem ta liczba Miłości trochę przesadzona, bo raczej ledwo kończąc jeden związej nie zaczyna się drugiego, ale mimo to brawo![]()
Pozdrawiam
Chodzi mi tutaj o taką ironię psychologiczną, psycholog-pacjent itp. Wiersz nie musi być logiczny kiedy piszemy o uczuciach prawda? Inspirowany poniekąd A. Kotańskim, który wydał tomik "Wiersze o moim psychiatrze". Dziękuję za opinię, zastanawiam się czy wszystko poprawnie z gramatyką itp.
-
Sposób poprowadzenia myśli też skojarzył mi się z Szymborską. Natomiast podoba mi się puenta