tylko w snach

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

Re: tylko w snach

#21 Post autor: barteczekm » 12 kwie 2016, 8:36

Elka to od Ciebie można się uczyć - miniatur. To niebywała sztuka - dobrać i ułożyć tak słowa, aby oddały cały nagromadzony bagaż emocji, odczuć i przeżyć, który chce się przekazać. 'Zatrzymaj czas wpół do miłości" - perełka. Całość delikatna, ciepła i szepcząca jak płomień świecy. Bardzo udana poezja. :)
" a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze
ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych

niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę"

Z. Herbert

ELKA

#22 Post autor: ELKA » 12 kwie 2016, 13:42

Dziękuję Bartku, za ten komentarz. Miło się to czyta, ale przede mną jeszcze daleka droga do tego, żeby pisać dobrze.

Wiem, że piszę trochę lepiej niż na początku, ale jeszcze nie tak, jak bym chciała. Niemniej jednak raz jeszcze dziękuję.

Pozdrawiam.elka.

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#23 Post autor: barteczekm » 12 kwie 2016, 14:22

ELKA pisze:Dziękuję Bartku, za ten komentarz. Miło się to czyta, ale przede mną jeszcze daleka droga do tego, żeby pisać dobrze.

Wiem, że piszę trochę lepiej niż na początku, ale jeszcze nie tak, jak bym chciała. Niemniej jednak raz jeszcze dziękuję.

Pozdrawiam.elka.
Nie ma za co dziękować. Za prawdę dziękować. Prawda jest po prostu. (to tak sobie pogadałem) Wiesz co, mam taką koleżankę - poetkę która tak samo (i słusznie) do poezji podchodzi. Ciągle nie jest zadowolona. I dzięki temu zrobiła całkiem niezły kawał roboty jeśli chodzi o kulturę w swojej przestrzeni. Ale nie o koleżance przecież a o Twoim świetnym wierszu. Przytoczę Twoje słowa - "nikt nie rodzi się poetą". Życzę z całego serca abyś tego się trzymała. Abyś niezaprzeczalnej wrażliwości którą zapewne masz (poeci mają) nie zmarnowała na jakże chwilowo uwodzące poklaski przypadkowych ludzi. (często w pewnych chwilach mocno potrzebne jako zaczepienie). Okazjonalność wypowiedzi warto najzwyczajniej w świecie olać a robić po prostu swoje czyli (wracając do wiersza) coś bardzo ale to bardzo dobrego. A i na zadowolenie z samej siebie też warto dać przyzwolenie - nie nadęty egoizm, wyższe poziomy pychy itd. Tylko to rozwija. Jeszcze raz wspaniała miniatura - nigdy takiej nie napiszę. :)

Z. Herbert

ELKA

#24 Post autor: ELKA » 15 kwie 2016, 19:02

barteczekm pisze:Nie ma za co dziękować. Za prawdę dziękować. Prawda jest po prostu.
Bartku, ja Tobie podziękowałam za to, że zadałeś sobie trud przeczytania i skomentowania mojego wiersza, bo przecież wcale nie musiałeś, ale dobrze, że to zrobiłeś. Zawsze miło się czyta pochlebne opinie, dodają skrzydeł... chociaż bardziej do serca biorę sobie te niepochlebne i za każdym razem powtarzam sobie,''ja wam jeszcze pokażę''. :cha:

Tak więc bardziej mnie chyba inspirują wredne komentarze, złośliwe nawet, chociaż bronię się przed nimi, jak tylko mogę. :cha:

Niemniej jednak jest to super zabawa słowem i ten portal jest fajny[wiem coś o tym, bo byłam na niefajnych], więc wiesz...

Pozdrawiam.elka.

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#25 Post autor: barteczekm » 15 kwie 2016, 21:36

Wiem, wiem. Jak napiszesz według mnie gniota to daję Ci słowo, że nie zostawię na nim suchej nitki ;)

Z. Herbert

ELKA

#26 Post autor: ELKA » 15 kwie 2016, 21:44

barteczekm pisze:Wiem, wiem. Jak napiszesz według mnie gniota to daję Ci słowo, że nie zostawię na nim suchej nitki ;)
Teraz, to się będę bała pisać.... :myśli:

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#27 Post autor: barteczekm » 15 kwie 2016, 22:58

ELKA pisze:
barteczekm pisze:Wiem, wiem. Jak napiszesz według mnie gniota to daję Ci słowo, że nie zostawię na nim suchej nitki ;)
Teraz, to się będę bała pisać.... :myśli:
Nie ma czego. Zawsze staram się być jak najbardziej merytoryczny. :)

Z. Herbert

Awatar użytkownika
anastazja

#28 Post autor: anastazja » 18 kwie 2016, 11:40

No sup :kwiat: er! Kilka fraz, prostych i tak pięknych, to dla mnie gratka. Pozdrawiam Elu. :bravo:
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

ELKA

#29 Post autor: ELKA » 18 kwie 2016, 13:53

Anastazjo, zaskoczyłaś mnie totalnie.

Bardzo Ci dziękuję.

Pozdrawiam.elka. :rosa:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”