oto jest moja pasja
wybijać młotkiem dziury w przeszłości
dokopać się do sedna prawdy
grzebać w jądrze ciemności
aby być posłańcem
ostatniego szeptu wiatru
zatrzymać w stopklatkach
jak biały gołąb przybrany
w pióra sokoła
odczuwać prawdę
spowitą w kłamstwa
na cyplu codziennej
bezradności
prawda?
- eka
- Moderator
Re: prawda?
Wiersz o niepewności poznawania prawdy (znak zapytania w tytule), szukaniu jej, a więc zamykaniu się w nieuchronnych powrotach. Znajdowaniu sensu w trwaniu na jej straży, ale kłamstwa nigdy nie pozwolą do końca ją uwiarygodnić.
Bezradność.
Pozdrawiam.

Bezradność.
Pozdrawiam.

-
- Kontakt:
Re: prawda?
czasem mi się zdaje ze ... nie ma kłamstw
to co zdaje się kłamstwem jest prawdziwa twarzą lecz jedna tylko z wielu które nosi Światowid czy inny Wielogłowy
kłamstwo jest wtedy prawdą ale o czym innym niż się zdaje
Jak dziewczyna (Ania) pisząca na murze "Bolek kocha Anię" , choć Bolek tego nie napisał to ona nie kłamie. To prawda o tym ze ona bardzo chce być kochana w ten sposób i skoro się jej to nie zdarza rekompensuje to w wyobraźni ale też mówi innym - ktoś mógłby mnie tak pokochać bo czuję że (może?) jestem tego warta ,może ją zauważy ten który bedzie Bolkiem dwakroć bardziej .. niech gadają że ktoś ja kocha .. to przyciągnie kochanków
\
w ludzkich kłamstwach jest tyle prawdy
napisze o tym wiersz
to co zdaje się kłamstwem jest prawdziwa twarzą lecz jedna tylko z wielu które nosi Światowid czy inny Wielogłowy
kłamstwo jest wtedy prawdą ale o czym innym niż się zdaje
Jak dziewczyna (Ania) pisząca na murze "Bolek kocha Anię" , choć Bolek tego nie napisał to ona nie kłamie. To prawda o tym ze ona bardzo chce być kochana w ten sposób i skoro się jej to nie zdarza rekompensuje to w wyobraźni ale też mówi innym - ktoś mógłby mnie tak pokochać bo czuję że (może?) jestem tego warta ,może ją zauważy ten który bedzie Bolkiem dwakroć bardziej .. niech gadają że ktoś ja kocha .. to przyciągnie kochanków
\
w ludzkich kłamstwach jest tyle prawdy
napisze o tym wiersz