fałszywe odbicie

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Marcin Sztelak

Re: fałszywe odbicie

#21 Post autor: Marcin Sztelak » 27 maja 2016, 12:49

Cóż, tak bywa w życiu, chociaż sprzedana przyjaźń chyba nie mogła być prawdziwa. Jednak zmieniłbym te srebrniki, bo konotacji religijnych nie da się uniknąć w ich wypadku, może szelągi (te złamane).

Pozdrawiam.

ELKA

#22 Post autor: ELKA » 27 maja 2016, 13:35

Marcinie, dziękuję za komentarz. Masz rację, ta przyjaźń nigdy nie była prawdziwa, skoro tak łatwo było ją sprzedać... a srebrniki niech może zostaną, jakoś trudno czymś innym je zastąpić.

Pozdrawiam.elka.

Awatar użytkownika
lczerwosz
Administrator

#23 Post autor: lczerwosz » 27 maja 2016, 18:46

ELKA pisze:sprzedałaś przyjaźń
za kilka srebrników
w obcej walucie

i za uśmiech
wypalonej gwiazdy

ja przeżyję

czy ty odnajdziesz
w lustrze swoje oczy
ja bym tak zmienił:
modyfikacja pisze:sprzedałaś przyjaźń
za kilka monet //unikamy srebrników,bo wszakże była to zdrada, ale dość szczególna
w obcej walucie
i standardowy uśmiech //było drugi raz za, dodaję standardowy, aby podkreślić brak uczuć
wypalonej gwiazdy

spoko
przeżyję //wiadomo, że ja
jak i ty

ale czy teraz odnajdziesz //wiadomo, że ty , potem jest jeszcze swoje
w mętnym lustrze //tu bym obrzydził jakoś to lustro
swoje piękne oczy //i kpina

ELKA

#24 Post autor: ELKA » 27 maja 2016, 19:36

Dziękuję Leszku, za pomoc, zmieniłam wg Twojej sugestii, ale zostawiłam też trochę siebie...

Pozdrawiam.elka. :vino:

Awatar użytkownika
lczerwosz
Administrator

#25 Post autor: lczerwosz » 27 maja 2016, 20:57

Ale zamieść oryginalną wersję, inaczej niektóre komentarze są bez sensu dla nowych czytelników, w moim poprzednim komentarzu jest tamta wersja.
Oczywiście moim zdaniem jest znacznie lepiej teraz.
Moje dodatki przecież niemusowo. Wiadomo, wariacje.

ELKA

#26 Post autor: ELKA » 27 maja 2016, 21:38

Leszku, te zmiany są tak minimalne, że nikt ich pewnie nie zauważy.., a Twoje wariacje, są po prostu świetne. :)

Niedzisiejszy
Kontakt:

#27 Post autor: Niedzisiejszy » 27 maja 2016, 21:51

Niestety ja też należę do grona zdradzonych przez przyjaciół, choć jak teraz na to patrzę nimi nie byli.
Wkurzało ich to, że byłem sobą, próbowali mnie zmieniać na siłę, ale ja tego nie zauważyłem, bo myślałem, że mam kogoś na kim mogę polegać. Choć oni chyba nie mieli problemów by spojrzeć w swoje odbite oczy. W końcu to ja jestem ten gorszy.

Świetnie Pani ukazała praktycznie każdy przypadek, gdzie przyjaźń okazała się fałszem, który był kruchy i wart mniej niż kilka monet. Chodź niestety w naszych okropnych czasach fałszu w innych: kategoriach życia nie ubywa, a wręcz rośnie.

Gratuluję Pani pięknego wiersza i pozdrawiam życząc dobrej nocy :rosa:
Przesyłam herbatę do wieczornej lektury, bo wino będę mógł dopiero pod koniec lipca, ;) :kofe:
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert

" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura

ELKA

#28 Post autor: ELKA » 28 maja 2016, 18:31

Niedzisiejszy pisze:Przesyłam herbatę do wieczornej lektury, bo wino będę mógł dopiero pod koniec lipca,
Ja też się w lipcu urodziłam, to będziemy razem świętować, ja co prawda na początku, ale poczekam na Ciebie, a dzisiaj przesyłam maleńką lampeczkę, musisz trenować... :vino:

Pozdrawiam.elka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”