Bez tytułu

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
elka

Re: Bez tytułu

#11 Post autor: elka » 04 mar 2017, 19:18

4hc pisze:Elka, bardzo często tak mam z txt i wierszami, dzięki za szczerość. Jak sądzisz, temat czy wykonanie nudzi?
Nie wiem dokładnie, wiem tylko, że po mierzi mnie i poczekalnji spodziewam się silnych wzruszeń, a tu tego nie znalazłam. Pióro masz świetne, potrafisz operować jak mistrz... a może po prostu nie wczułam się. :myśli:

Pozdrawiam.elka.

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#12 Post autor: skaranie boskie » 05 mar 2017, 12:29

Można chyba dwojako podejśc do tego utworu.
Zresztą nie tylko do tego, ale skupmy się na tym.
Można rzeczywiście zaproponować zmianę dilera, ale to może mieć odwrotny do zamierzonego skutek, więc może zajmijmy się innym rozwiązaniem.
Najważniejsze przeczytać, odczucia w trakcie, to drugi plan. Jeśli ktoś dobrnął do końca (przynajmniej ja tak miałem) poczuł... niedosyt. Jak to? Już się skończyło? Tak szybko? A gdzie jakaś, długo oczekiawana, paranoiczna puenta? Peel/ka odchodzi, zanosi się w śmiech? Czyli co? Paranoi ciąg dalszy? Czy tak już będzie zawsze?
Są pytania, a to znaczy, że jest dobrze. Sztuka ma budzić wątpliwości, ma pokazywać, że nie wszystko jest poukładane, jak domki z klocków. Czy ten wiersz to pokazuje? Myślę, że tak.
Doskonale operujesz przerzutniami, w końcówce złapałem się na bardzo rytmicznym czytaniu, co rzadko mi się zdarza przy wolnej poezji. Nawet kilka rymów się w utwór wkradło. Powtórzenia są ewidentnie celowe, nie ma tu mowy o jakimkolwiek bałaganie, niedociągnięciach itp. Choć ogólny bałagan słowny zda się rzucać w oczy, to przecież nietrudno dostrzec, że tego właśnie chciał Autor.
To bardzo dobry wiersz.
Zastanawia mnie tylko, kiedy znudzisz siebie i czytelników takimi formami, bo - póki co - innych u Ciebie nie dostrzegłem.
:bravo:
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
4hc

#13 Post autor: 4hc » 05 mar 2017, 15:45

Zobaczymy, czy znudzę siebie, zobaczymy. Chyba że zabieracie prawo publikacji niepopularnym autorom .
Pozdrawiam
moje zdanie to moje zdanie

nie lubię poezji - lubię placki

Awatar użytkownika
anastazja

#14 Post autor: anastazja » 05 mar 2017, 17:17

Myślałam, że taki tasiemiec, to nie dla mnie. Ogarniasz doskonale przerzutnie. W mrocznej duszy peela, jest coś, co budzi wyobraźnię. Dosadnie wyrażasz takie odczucia. Fajnie. :)
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Awatar użytkownika
tetu

#15 Post autor: tetu » 05 mar 2017, 21:24

W tym całym zamierzonym "chaosie" jest niezwykła moc. Awangardowe pisanie i fajnie, bo to nadaje Ci autorze niepowtarzalności i własnego rysu. Kreujesz własny świat poszukując odrębności, innego wyrazu, to się chwali.
Mi się bardzo podoba taka forma ekspresji, pozdrawiam serdecznie. Bardzo na tak. :bravo:

Awatar użytkownika
4hc

#16 Post autor: 4hc » 05 mar 2017, 22:46

dziękuję paniom za słowo i wytrwałość .

skaranie, peel wychodzi i zostawia To, bo to takie proste i takie trudne, zostawić część swojego świata i po prostu pójść dalej
moje zdanie to moje zdanie

nie lubię poezji - lubię placki

elka

#17 Post autor: elka » 05 mar 2017, 23:03

4hc pisze:to takie proste i takie trudne, zostawić część swojego świata i po prostu pójść dalej
Piękna myśl :bravo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”