wydaje mi się, że to, co w nawiasie jest trochę zbyt zawiłe,
a może przedobrzone
i psuje niezłą reszte

Jest zdecydowanie inne i dlatego zapisane w nawiasie i kursywą.em_ pisze:to, co w nawiasie jest trochę zbyt zawiłe,
a może przedobrzone
i psuje niezłą reszte
Mocno feministyczny wydał mi się Ewo, głównieeka pisze:Feministyczny, jeśli kobieta będzie owocować na żebrze mądrego mężczyzny?
Fakt, ale brakuje mi skansenu.em_ pisze:Według mnie tak:
(a głodne laleczki
pod strzechą patriarchatu
będą wymierającym gatunkiem)
nie traci wiele na znaczeniu, a brzmi prościej i konkretniej
Feministki raczej nie dbają o mężczyzn, a wiesz, ja się pochylam z troską. Podobno więcej kobiet niż mężczyzn zdobywa wykształcenie : )Alek Osiński pisze:Mocno feministyczny wydał mi się Ewo, głównie
ze względu na ten fragment
"który sprosta jej myślom
i wyciągnie okna ponad dachy"
bo ustawia facetów w rzędzie istot
"gorszego sortu" które trzeba
dopiero wychować, aby wzniosły się ponad
przyziemne potrzeby i dorównały
poziomowi kobiet.
jaguar pisze:Witaj eko, wierze, że nie odbierzesz mojego komentarza personalnie, bo będzie tylko o tym wierszu. Mam nadzieję, że nie istnieje na tym portalu TWA, a komentujący nie kierują się osobistymi sympatiami czy brakiem odwagi powiedzenia prawdy osobom tutaj znanym. Ja nie potrafię inaczej, jak tylko wyrazić to co na prawdę myślę o utworze.
Czytam pochwały i dziwię się, bo wiersz jest bardzo słaby, jawi się jak manifest feministki rozwieszany na drzewach, na przykład. Gdybym nie wiedziała, że Ty jesteś autorką, napisałabym, że to początkujące pisanie. Jawi mi się jak takie "gdybanie". Metafory też nie wpędzają w zachwyt. Chciałam poczytać Twoje inne wiersze, ale nie potrafię znaleźć. Pozdrawiam Cie serdecznie.
Przyklasnąć takiemu podejściu do tekstu. Brawo za odwagę, naprawdę doceniam.Ja nie potrafię inaczej, jak tylko wyrazić to co na prawdę myślę o utworze.
Dobrze, że nie małpa w czerwonymkolega w zielonym
Małpą w pejoratywnej, mocno oklepanej metaforze może być każdy : )Fałszerz komunikatów pisze:Ani do nikogo innego.
Na Ósmym Małpą może być tylko jeden człowiekMałpą w pejoratywnej, mocno oklepanej metaforze może być każdy : )