Rubikon (bezsilność 2)

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tetu

Re: Rubikon (bezsilność 2)

#11 Post autor: tetu » 29 kwie 2017, 19:40

Ed, podoba mi się tor jakim puściłeś myśl, analizując wiersz. Twój komentarz jest bardzo ciekawy, zatem dziękuję i pozdrawiam :rosa:

Wicia skoro podchodzisz po raz wtóry, na pewno jesteś coraz bliżej. Oczywiście, że każdy rozumie po swojemu, najważniejsze, by znaleźć coś dla siebie. Dziękuję, że byłeś, pozdrawiam. :kofe:

Ania Ostrowska pisze:Mam niejednoznaczny stosunek do używania w wierszach formy "my", bo czasem wydaje mi się nieuprawniona i wywołuje we mnie odruch buntu, dlaczego autor włącza mnie do jakiegoś "my" bez mojego udziału.
Całkowicie się z Tobą zgadzam Aniu. Mam podobnie. Wyjątek czynię wtedy, kiedy narracja na upartego pcha mnie w konkretnym kierunku, bądź kiedy chcę nawiązać do jakichś przykładów, aczkolwiek bardzo się wtedy pilnuję, by nie przekroczyć cienkiej granicy pomiędzy przyzwoitością, a tym co chcę z siebie wyrzucić. Bardzo Ci dziękuję za czytanie i pozostawiony ślad, pozdrawiam. :rosa:

Eluniu, czytanie od końca czasami jest bradzo ciekawym doświadczeniem. Mówisz linie :myśli: Fajnie, że masz własny pogląd. Miło Cię gościć :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”