Wiersz o niczym

Moderatorzy: Gloinnen, eka

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
teo

Wiersz o niczym

#1 Post autor: teo » 23 maja 2017, 16:43

,
,
,
.

nic nie popsuje pustki

,
,
,
.
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
Tadeusz Makowski – Pamiętnik

Awatar użytkownika
eka
Moderator

Re: Wiersz o niczym

#2 Post autor: eka » 23 maja 2017, 18:21

Cokolwiek, najmniejszy bździoch, kwancinek, nawet myśl o nicu, zawsze psuje nic.
Dlatego nica nie ma w naszym świecie.
Tylko nic nie zaszkodzi nicowi.
----------
No i super! Ale wiersz popsuty kropkami:(

Awatar użytkownika
teo

#3 Post autor: teo » 23 maja 2017, 18:28

eka pisze:Ale wiersz popsuty kropkami:(
Skrypt forum nie pozwala mi zrobić tyle wolnej przestrzeni samymi enterami. A kropki są najmniej widoczne.
Ale ten wiersz ma formę. Centralnie umieszczony wers oddziela tetrastychy wypełnione pustką. Więc nawet dobrze się stało, że mogłem to zaznaczyć kropkami.
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#4 Post autor: eka » 23 maja 2017, 18:39

Okey, okey... ale nic nie może mieć formy.
Widzę, że pojmujesz pustkę jako puste miejsce w czymś, taką dziurę otoczoną czymś.

A masz jak byk: nic nie popsuje pustki.
Nic stykając się z czymś, przestaje być nicością, wchodząc w kontakt z czymś - pustką nie jest.

----------
I co jeszcze każesz nam zobaczyć w tych kropkach? :cha:

Awatar użytkownika
teo

#5 Post autor: teo » 23 maja 2017, 19:07

eka pisze:Nic stykając się z czymś, przestaje być nicością, wchodząc w kontakt z czymś - pustką nie jest.
Za dużo Leibnizowania w tak krótkim czasie jak dla mnie. Chyba nie takiego efektu się spodziewałem. Niemniej ciekawe, że takie filozoficzne rozmyślania w Tobie wywołał. :myśli:
eka pisze:I co jeszcze każesz nam zobaczyć w tych kropkach?
Najfajniej by było, gdybyście zobaczyli siebie. Ale niczego nikomu nie narzucam. :nono:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”