,
,
,
.
nic nie popsuje pustki
,
,
,
.
Wiersz o niczym
- teo
Wiersz o niczym
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
Tadeusz Makowski – Pamiętnik
- eka
- Moderator
Re: Wiersz o niczym
Cokolwiek, najmniejszy bździoch, kwancinek, nawet myśl o nicu, zawsze psuje nic.
Dlatego nica nie ma w naszym świecie.
Tylko nic nie zaszkodzi nicowi.
----------
No i super! Ale wiersz popsuty kropkami:(
Dlatego nica nie ma w naszym świecie.
Tylko nic nie zaszkodzi nicowi.
----------
No i super! Ale wiersz popsuty kropkami:(
- teo
Skrypt forum nie pozwala mi zrobić tyle wolnej przestrzeni samymi enterami. A kropki są najmniej widoczne.eka pisze:Ale wiersz popsuty kropkami:(
Ale ten wiersz ma formę. Centralnie umieszczony wers oddziela tetrastychy wypełnione pustką. Więc nawet dobrze się stało, że mogłem to zaznaczyć kropkami.
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
- eka
- Moderator
Okey, okey... ale nic nie może mieć formy.
Widzę, że pojmujesz pustkę jako puste miejsce w czymś, taką dziurę otoczoną czymś.
A masz jak byk: nic nie popsuje pustki.
Nic stykając się z czymś, przestaje być nicością, wchodząc w kontakt z czymś - pustką nie jest.
----------
I co jeszcze każesz nam zobaczyć w tych kropkach?
Widzę, że pojmujesz pustkę jako puste miejsce w czymś, taką dziurę otoczoną czymś.
A masz jak byk: nic nie popsuje pustki.
Nic stykając się z czymś, przestaje być nicością, wchodząc w kontakt z czymś - pustką nie jest.
----------
I co jeszcze każesz nam zobaczyć w tych kropkach?

- teo
Za dużo Leibnizowania w tak krótkim czasie jak dla mnie. Chyba nie takiego efektu się spodziewałem. Niemniej ciekawe, że takie filozoficzne rozmyślania w Tobie wywołał.eka pisze:Nic stykając się z czymś, przestaje być nicością, wchodząc w kontakt z czymś - pustką nie jest.

Najfajniej by było, gdybyście zobaczyli siebie. Ale niczego nikomu nie narzucam.eka pisze:I co jeszcze każesz nam zobaczyć w tych kropkach?