mieć ideę

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Alek Osiński

Re: mieć ideę

#21 Post autor: Alek Osiński » 10 lut 2012, 12:43

Bardzo interesujący wiersz.
Wiele ciekawego i dobrego można z niego wyczytac

mnie osobiście tylko 2. rzeczy przeszkadzają

Jacek Sojan pisze:chcą bardzo chcą wskazać to miejsce
Jacek Sojan pisze:takich jak wieczne długi wieczny katar
nie widzę powodu do aż takiego podkreślania przez powtórzenia
w zupełności by wystarczyło

bardzo chcą wskazac to miejsce
takich jak wieczny katar

to tak imo

Pozdrawiam

ble

#22 Post autor: ble » 10 lut 2012, 18:34

Jacku, brawo! Piękny wiersz, dobrze napisany, a w dodatku zgodny z moim pomyśleniem. Więc bardzo bardzo :rosa: :rosa: :rosa: bardzo

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#23 Post autor: Gloinnen » 11 lut 2012, 3:51

Otrzymałam właśnie zgłoszenie, które jeden z postów kwalifikuje jako obraźliwy.

Chciałam zaznaczyć, że zwróciłam już pod nim uwagę użytkowniczce SamoZuo, iż na forum przestrzegamy kultury wypowiedzi. Dotyczy to nie tylko używania wulgaryzmów w sporze z innym komentującym (choć po części też). Kultura wypowiedzi polega także na wzajemnym poszanowaniu się, unikaniu wpisów napastliwych i prowokujących.

Wszelkie merytoryczne polemiki są dozwolone na portalu w ramach właściwych dla nich działów, natomiast Administracja zobowiązana jest pilnować, aby wnosiły one jakieś pozytywne wartości do forumowego życia. Nie akceptujemy komentarzy odbiegających od tematu, zawierających złośliwe insynuacje i ataki personalne, odnoszące się bezpośrednio do konkretnych osób, ich postaw, poglądów, przekonań, orientacji, statusu materialnego, itd.. O netykiecie chyba nie muszę dodatkowo przypominać.

Mam nadzieję, że dostatecznie rozwinęłam pojęcie "kultury wypowiedzi", czy też "zasad dobrego obyczaju" (jakie figuruje w regulaminie). Ponieważ upomnienie zostało już przeze mnie udzielone, zaraz pod zgłoszonym postem, sprawę uznaję za zakończoną, przynajmniej na forum publicznym.

Z tego, co mi wiadome, sprawa znalazła dalszy ciąg na PW. Nie jest jednak rolą Administracji portalu ingerowanie w prywatne spory użytkowników i rozsądzanie, kto jest winien i kto ma w tym przypadku rację. Mam nadzieję, że skłócone strony same rozwiążą swój konflikt kierując się zdrowym rozsądkiem. Zwracam się przy okazji z prośbą o to, aby prywatnych wiadomości również nie wykorzystywać jako narzędzia do toczenia wojen między sobą.

Zapraszam do komentowania wiersza Jacka Sojana.

Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Julka

#24 Post autor: Julka » 16 lut 2012, 11:18

No właśnie i dlatego...

Awatar użytkownika
anastazja

#25 Post autor: anastazja » 16 lut 2012, 18:35

Dobry tekst :ok:

póki co wybaczcie
mam ideę zjeść pierogi
z rodzynkami

takich nie znam, robię sama różne, ale przyznam nie jadłam. Są takie? - czy tylko w wierszu.

Pozdrawiam ;)
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Jacek Sojan

#26 Post autor: Jacek Sojan » 19 lut 2012, 19:46

anastazja pisze:Dobry tekst :ok:

póki co wybaczcie
mam ideę zjeść pierogi
z rodzynkami

takich nie znam, robię sama różne, ale przyznam nie jadłam. Są takie? - czy tylko w wierszu.

Pozdrawiam ;)
Anastazjo.;

w Krakowie powszechnie podają pierogi z SEREM i rodzynkami, ale te rodzynki pojawiają się tylko w takim zestawie, więc pominąłem zbędne słowo z SEREM, BO TO wydawało mi się oczywiste;
a w Wiśle (to rodzinne miejsce Małysza) podają albo naleśniki albo pierogi z serem, rodzynkami i czekoladą! Pycha! Moja córcia to uwielbia. :jez:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”