...Miladorciu...tamto pierwsze...swobodnie zamienię na "tyłek"
...Leszku masz rację:)...ale ja tak jestem wesoły:)...iż nie mogłem sobie ...dalszego ciągu darować-dzięki że zajrzałeś:)
Glo:)-najpiękniejsza administratorko świata:)...jesteś mi jak matka:)!!!
pozdrawiam Wsiech-Jarek:)
Ja pierdolę
-
Re: Ja pierdolę
"poezja wieków to gówno , jest żałosna.."
- Gloinnen
- Administrator
Po przemyśleniu jeszcze raz całej sprawy przyznaję Ci rację. Rzeczywiście, chyba za bardzo przejmuję się funkcją, w związku z czym niesłusznie próbowałam ograniczyć Twoje prawo do wyrażania własnych odczuć za pomocą emotek. Powinnam mieć więcej zaufania do użytkowników i ingerować w treść ich wpisów jedynie w stanie najwyższej gotowości. Przepraszam za mój błąd.Qń Który Pisze pisze:Myślę, że nadużywasz w tej chwili nieco administracyjnej nadopiekuńczości w stosunku do jednych i nadgorliwości z urzędu do innych, która nie licuje z ogólnie przyjętą wolnością słowa i myśli w Internecie.
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
/B. Zadura
Glo - decydujesz co i w jaki sposób, gdyby zależało ode mnie, nie pozwoliłabym na coś takiego.
Dla mnie to płytkie, inaczej brzmią wulgaryzmy wplecione gdzieś solo, ale aż tak?
Jestem na nie, jak najbardziej za Qniem.

Jestem na nie, jak najbardziej za Qniem.

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
- Gloinnen
- Administrator
Anastazjo, dziękuję za wyrażenie opinii na temat wiersza. Oczywiście każdy ma prawo pozostać przy swoim zdaniu. Utwory utrzymane w obrazoburczej, turpistycznej konwencji będą zawsze budzić sprzeczne i skrajne reakcje - albo spodobają się, albo odrzucą już od momentu pierwszego przeczytania.
Ja mogę - jako czytelnik - wyrazić swoją negatywną opinię o jakimś wierszu, uznać go za banalny, nudny, pozbawiony jakichkolwiek walorów, ewentualnie - podrzucić sugestie, jak poprawić warsztat, jakich unikać "chwytów", etc. Natomiast jako adminka nie mogę narzucać jedynej słusznej drogi i prowadzić selekcji wierszy według jakichkolwiek (poza wspomnianą już kwestią sprzeczności z KK) kryteriów. Jeśli ktoś, dajmy na to, zamieszcza teksty słabe, sądzę, że się prędko o tym dowie od czytelników. Trzeba jednak mieć na względzie fakt, iż wszelkiego rodzaju ocena, jeśli chodzi o twórczość artystyczną, opiera się w znacznej mierze na własnym widzimisię. Stąd ogromna rozbieżność w poglądach i stąd nieraz zażarte dyskusje. Spróbujmy jednak pięknie się różnić.
Pozdrawiam,

Glo.
Niektóre utwory bywają kontrowersyjne, natomiast przecież nie będziemy na forum cenzurować twórczości czytelników. Jeżeli nie zawiera ona elementów sprzecznych z prawem (rasizm, nawoływanie do popełniania przestępstwa, itp.), może zostać u nas opublikowana i poddana ocenie czytelników. To ich głos (en bloc) będzie ostatecznym świadectwem wystawionym o zamieszczonym na forum tekście. Każdy komentujący może napisać, czy lubi określoną poetykę, określone środki wyrazu, określone tematy, czy też nie. To przy okazji bardzo dobra okazja do polemiki odnośnie rozmaitych trendów we współczesnej poezji (jednym z nich jest swoista wulgaryzacja języka).anastazja pisze:nie pozwoliłabym na coś takiego.
Ja mogę - jako czytelnik - wyrazić swoją negatywną opinię o jakimś wierszu, uznać go za banalny, nudny, pozbawiony jakichkolwiek walorów, ewentualnie - podrzucić sugestie, jak poprawić warsztat, jakich unikać "chwytów", etc. Natomiast jako adminka nie mogę narzucać jedynej słusznej drogi i prowadzić selekcji wierszy według jakichkolwiek (poza wspomnianą już kwestią sprzeczności z KK) kryteriów. Jeśli ktoś, dajmy na to, zamieszcza teksty słabe, sądzę, że się prędko o tym dowie od czytelników. Trzeba jednak mieć na względzie fakt, iż wszelkiego rodzaju ocena, jeśli chodzi o twórczość artystyczną, opiera się w znacznej mierze na własnym widzimisię. Stąd ogromna rozbieżność w poglądach i stąd nieraz zażarte dyskusje. Spróbujmy jednak pięknie się różnić.
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
/B. Zadura
/B. Zadura
Kod: Zaznacz cały
Spróbujmy jednak pięknie się różnić.
Pisząc o tym nie znaczy, że jestem zapyziałą zgredą, która nie zna życia i nie klnie, owszem. Ale kiedy otworzyłam wiersz, jakoś wstyd zrobiło mi się...może stąd mój komentarz.
Wiem, moda na wulgaryzmy współczesnej poezji istnieje, ale na szczęście nie wszystkim się podoba. Wyobrażam sobie, jak może wyglądać za ileś lat poezja, kiedy obnażymy się do tego stopnia, że niczego nie trzeba będzie odkrywać.
Dlatego nie lubię przegięcia, w jedną i drugą stronę.
Pozdrawiam Glo - bez urazy, (myślę).
Ja chcę różnić się pięknie.

Dodano -- 28 mar 2012, 14:14 --
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
-
może się podobać, ale...mnie nie kładzie na ziemi wprost przeciwnie. Pointa ratuje
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl