tylko wariat wie o czym mówię

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
witek kiejrys

Re: tylko wariat wie o czym mówię

#11 Post autor: witek kiejrys » 21 lip 2012, 5:25

czytam bez pierwszego i dwóch ostatnich wersów.
tytuł do wymiany
:)
to oczywiście tylko moja suwerenna opinia
:tan:
pozdrawiam
samotność łączy tych, których zbiorowisko rozdziela

Albert Camus

triste

#12 Post autor: triste » 21 lip 2012, 17:19

Witku, a muszę Ci powiedzieć, że jeszcze raz go napiszę, bo już dostałam po głowie za obrazy użyte w tekście hehe. Dziękuję, pozdrawiam.
"Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście." F. Nietzsche

Awatar użytkownika
anastazja

#13 Post autor: anastazja » 23 lip 2012, 23:43

Owszem wiersz dobry, ale nie :no: śmiałabym nazywać chorych psychicznie wariatami. Rozumiem, że potoczny język, jednak razi.

To straszna choroba, nie życzyłabym wrogowi.
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

triste

#14 Post autor: triste » 24 lip 2012, 0:11

Anastazjo, masz zupełną rację, akurat nie miałam na myśli ośmieszenie ludzi chorych psychicznie czy z problemami psychologicznymi, ponieważ to by było nie na miejscu i bez taktu, ale chyba wszystko przez ten tytuł. Buziaki
"Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście." F. Nietzsche

Marcin Sztelak

#15 Post autor: Marcin Sztelak » 24 lip 2012, 15:22

Bardzo dobrze podane na ostro.

Zresztą kto z ręką na sercu może o sobie powiedzieć że nie jest wariatem? Ja na pewno nie...

Pozdrawiam.

triste

#16 Post autor: triste » 24 lip 2012, 20:02

Marcin, dzięki, ja też jestem wariatem i zwariowane mam życie, więc jak nie przenieść tego do tekstu? Nie da się hehe. Pozdrawiam, serdeczności.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”