niepotrzebne mi
skrzydla
by przemierzac zycie
na codziennosc
wiec stopami
mocno drapieznie
wspieram ziemie
wiec dlonmi
zachlannie do siebie
chwytam chwile
niepotrzebne mi skrzydla
aby zyc
-rozwine je
opadajac miekko w noc
by mnie niosly
ku niebu
niepotrzebne mi skrzydla
niepotrzebne mi skrzydla
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 10:59 przez Ania ayalen, łącznie zmieniany 6 razy.
-
Re: niepotrzebne mi skrzydla
Ten wiersz trochę mnie zmęczył. Już pomijam te czcionki, z tego co pamiętam to nie twoja wina, piszesz z telefonu.
Ale chodzi o styl. Moim zdaniem za dużo slów. Brakuje mi podziału na zwrotki. Czytam, tak, jakbym musiał "gnać", nie mając czasu na oddech. chce interpretować jedno wrażenie,a widzę kątem oka ile jeszcze pode mną. Może przegadane dla mnie, może za bardzo skompresowane? A może tylko nie w moim klimacie. w każdym razie mi osobiście dziś się nie spodobało.
Jednak po podziale (ewentualnym oczywiście) na zwrotki i może delikatnym przerzedzeniu, odczytałbym wiersz jak jakiś inny, świezy, kto wie ?
Pozdrawiam.
Ale chodzi o styl. Moim zdaniem za dużo slów. Brakuje mi podziału na zwrotki. Czytam, tak, jakbym musiał "gnać", nie mając czasu na oddech. chce interpretować jedno wrażenie,a widzę kątem oka ile jeszcze pode mną. Może przegadane dla mnie, może za bardzo skompresowane? A może tylko nie w moim klimacie. w każdym razie mi osobiście dziś się nie spodobało.
Jednak po podziale (ewentualnym oczywiście) na zwrotki i może delikatnym przerzedzeniu, odczytałbym wiersz jak jakiś inny, świezy, kto wie ?
Pozdrawiam.
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
wlasciwie to nie mial byc wiersz, bardziej proza. Usune kilka slow, niech chwile polezy, ulezy sie...za duzo w jednym, to prawda, dziekuje- pasjami wrecz lubie zasadna czepliwosc, jest konstruktywna. Chlasnelam nieco.
przelotem pisze:na kroki
na usmiechy
na slowa
ja bym to wyrzuciła, ale to tylko ja
- coobus
Mnie się w tej formie podoba. Tylko... to wysyłanie z telefonu będzie troche męczące, dla Ciebie i dla nas. Mogę Ci tylko życzyć, przy okazji świąt, żeby podobne problemy zniknęły, wraz z innymi poważniejszymi, żebyś mogła w pełni rozwijać skrzydełka do lotu. 

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein