zawracanie glowy

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
coobus

Re: zawracanie glowy

#11 Post autor: coobus » 11 sty 2013, 22:38

Tym razem bez zachwytu, nie znalazłem tu tego, czego szukałem. Ale w innych twoich wierszach znajduję, i za to dla Ciebie badylek :rosa:
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

Ania ayalen

#12 Post autor: Ania ayalen » 11 sty 2013, 23:06

ostu? Swoja droga- zadziwiajaco wieloznaczne slowko oset... o - stu ...kolcach. O - stu twarzach. Brakiem zachwytu nie przejmuj sie, w stosunku do siebie nie stosuje i generalnie traktuje sceptycznie te tam, powiedzmy wyrazy . Dziekuje za ten badylek. Nie wiem czego szukasz ale podsune- moze prozaicznie sprobuj?

mela90

#13 Post autor: mela90 » 12 sty 2013, 10:39

pokochałam ten wiersz od pierwszego wejrzenia

:rosa:

Ania ayalen

#14 Post autor: Ania ayalen » 12 sty 2013, 11:04

tez czasami kreci Cie w glowie od samej siebie?

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#15 Post autor: Gloinnen » 29 sty 2013, 13:40

Ten wiersz mi się spodobał - szalony trochę, zakręcony. Jak życie - nieustanna karuzela. Stan totalnej dezorientacji. I chyba tak żyjemy, ciągle rozdarci między ziemią a niebem, między przyziemnością a uniesieniem. To chyba też taka przypowieść o człowieku: z jednej strony - racjonalista, sceptyk, z drugiej - gdzieś kryją się w nim tęsknoty za czymś lepszym, idealnym, czystym, nieskazitelnym. Ten dualizm nosimy w sobie przez całe życie. Raz przewaga jednego, raz drugiego.
Zapis tym razem dobrze rozhuśtany, dokładnie tak, jak opowiadany przez Ciebie stan ducha.
Pokusiłabym się (na Twoim miejscu) - kiedyś, w przyszłości - o próbę minimalnego wyrównania rytmu, poszukanie rymów (nawet bardzo odległych)... Owszem, poszarpanie trzeba zachować, ale spróbuj wielokrotnie przeczytać ten wiersz na głos. Pozwól poprowadzić się jego muzyce i metryce, uwierz, sam wiersz Ci podpowie właściwą melodię.

Pozdrawiam,
:rosa:

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Ania ayalen

#16 Post autor: Ania ayalen » 29 sty 2013, 14:10

sprobuje Glo, sprobuje, tylko sama wiesz, ciagle cos rwie oczy, ciagnie za rece, i tyle chcialoby sie, tyle trzeba, i wciaz cos nowego dzieje sie, w nas, wokol nas. To kiedy ze wszystkim zdazyc na czas? Zeby nie przegapic, nie minac, jednego zycia za malo na zycie. Ale zawsze wracam, i poprawiam.Dziekuje

semiramida

#17 Post autor: semiramida » 29 sty 2013, 16:02

życie jak kolejka górska ;) też tak mam:))) fajny wiersz:))) semi.

ps. przepraszam za moje poprzednie posty...
Do każdego pięknie się uśmiecham:)))

Ania ayalen

#18 Post autor: Ania ayalen » 29 sty 2013, 16:14

nie masz za co Ksiezniczko. Same siebie przepraszamy za nas?Poznalysmy sie. Dobrze Cie widziec i czytac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”