zawracanie glowy
- coobus
Re: zawracanie glowy
Tym razem bez zachwytu, nie znalazłem tu tego, czego szukałem. Ale w innych twoich wierszach znajduję, i za to dla Ciebie badylek 

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
ostu? Swoja droga- zadziwiajaco wieloznaczne slowko oset... o - stu ...kolcach. O - stu twarzach. Brakiem zachwytu nie przejmuj sie, w stosunku do siebie nie stosuje i generalnie traktuje sceptycznie te tam, powiedzmy wyrazy . Dziekuje za ten badylek. Nie wiem czego szukasz ale podsune- moze prozaicznie sprobuj?
-
pokochałam ten wiersz od pierwszego wejrzenia

- Gloinnen
- Administrator
Ten wiersz mi się spodobał - szalony trochę, zakręcony. Jak życie - nieustanna karuzela. Stan totalnej dezorientacji. I chyba tak żyjemy, ciągle rozdarci między ziemią a niebem, między przyziemnością a uniesieniem. To chyba też taka przypowieść o człowieku: z jednej strony - racjonalista, sceptyk, z drugiej - gdzieś kryją się w nim tęsknoty za czymś lepszym, idealnym, czystym, nieskazitelnym. Ten dualizm nosimy w sobie przez całe życie. Raz przewaga jednego, raz drugiego.
Zapis tym razem dobrze rozhuśtany, dokładnie tak, jak opowiadany przez Ciebie stan ducha.
Pokusiłabym się (na Twoim miejscu) - kiedyś, w przyszłości - o próbę minimalnego wyrównania rytmu, poszukanie rymów (nawet bardzo odległych)... Owszem, poszarpanie trzeba zachować, ale spróbuj wielokrotnie przeczytać ten wiersz na głos. Pozwól poprowadzić się jego muzyce i metryce, uwierz, sam wiersz Ci podpowie właściwą melodię.
Pozdrawiam,
Glo.
Zapis tym razem dobrze rozhuśtany, dokładnie tak, jak opowiadany przez Ciebie stan ducha.
Pokusiłabym się (na Twoim miejscu) - kiedyś, w przyszłości - o próbę minimalnego wyrównania rytmu, poszukanie rymów (nawet bardzo odległych)... Owszem, poszarpanie trzeba zachować, ale spróbuj wielokrotnie przeczytać ten wiersz na głos. Pozwól poprowadzić się jego muzyce i metryce, uwierz, sam wiersz Ci podpowie właściwą melodię.
Pozdrawiam,

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
sprobuje Glo, sprobuje, tylko sama wiesz, ciagle cos rwie oczy, ciagnie za rece, i tyle chcialoby sie, tyle trzeba, i wciaz cos nowego dzieje sie, w nas, wokol nas. To kiedy ze wszystkim zdazyc na czas? Zeby nie przegapic, nie minac, jednego zycia za malo na zycie. Ale zawsze wracam, i poprawiam.Dziekuje
-
życie jak kolejka górska ;) też tak mam:))) fajny wiersz:))) semi.
ps. przepraszam za moje poprzednie posty...
ps. przepraszam za moje poprzednie posty...
Do każdego pięknie się uśmiecham:)))
nie masz za co Ksiezniczko. Same siebie przepraszamy za nas?Poznalysmy sie. Dobrze Cie widziec i czytac.