Jeszcze wczoraj byłem dobrym człowiekiem

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
anastazja
Re: Jeszcze wczoraj byłem dobrym człowiekiem

#11 Post autor: anastazja » 07 lut 2013, 15:57

Ten skurwiel, albo zodiakalna rybka, albo bliźniak, taka mi się nasuwa myśl.
Podoba mi się, bo Twoje wiersze są życiem, który odbieram w sposób czytelny. No może cosik bym spłyciła, ale to ja.

Pozdrawiam :ok:
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Hosanna
Kontakt:

#12 Post autor: Hosanna » 07 lut 2013, 22:23

właśnie dlatego mi się podoba ten wiersz , ze tak głęboko chciałbyś być dobrym człowiekiem - a danej chwili czujesz ze nie jesteś i nawet w tym świętym miejscu nie czujesz tej lekkości dobra. Czemu nie możesz polubić siebie kochającego wyludnione ulice odizolowanego. Jung zbudował sobie wieżę (chyba w ogrodzie i chyba własnymi rękami?) żeby być odciętym. Odcięci gdy wracają - przynoszą dary. Nikt z nas nie jest jednolity. Ci którzy zaakceptują i szanują własną złożoność i sprzeczność - łatwiej mogą koordynować i harmonizować - te sprzeczności. Nakarmić bestię jak najmniej krzywdząc innych ;0 Ona jeszcze nie raz może uratować życie Tobie i bliźnim :) ;) ;/)

Ania ayalen

#13 Post autor: Ania ayalen » 07 lut 2013, 22:34

ladnie to powiedzialas: zaakceptowac zlozonosc. Scalic sie, pozbywajac tego wewnetrznego rozdarcia, sklocenia ktore zzrea energie i zabiera radosc chwilom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”