Dożynki

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Sokratex

Re: Dożynki

#11 Post autor: Sokratex » 12 lut 2013, 15:02

Ania ayalen pisze:Skonfudowany Sokratexie, ktos Ci sie pomylil. Plaga jakas czy co?
Twoje zachowanie zaczyna przypominać zaczepki internetowego trolla. Może nawet jesteś pacynką Iskierki?
Już to cytowałem przy okazji jej wielgaśnego wątku o plagiacie, ale zawsze warto przeczytać jeszcze raz:

[..]
Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1][2], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.
[...]
http://tinyurl.com/6xog6o

Awatar użytkownika
anastazja

#12 Post autor: anastazja » 12 lut 2013, 15:54

Alek Osiński pisze:Po trochę ryżu na głowę
nie palcie się chłopcy
któregoś dnia
i tak

wszyscy będą odwróceni.
:ok: poruszający Alku.
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Ania ayalen

#13 Post autor: Ania ayalen » 12 lut 2013, 16:18

Sokrarexie, w takim razie prosilabym o nieprzypisywanie mi nie moich slow, i na wszelki wypadek- zeby uniknac oskarzen, zaprzestaje jakiejkolwiek wymiany zdan zToba. Jesli Cie urazilam - przepraszam, nie bylo to moim zamiarem.
Przepraszam takze autora wiersza za niezamierzony off top.

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#14 Post autor: Gloinnen » 12 lut 2013, 16:30

Aniu i Sokratexie, myślę, że nie warto kruszyć kopii o bzdety. Sokratex chciał zacytować Alka i przez pomyłkę kliknął nie w to pole, w związku z czym skrypt za autora cytowanych słów podstawił Anię. Dalsza wymiana postów zbędna całkowicie.

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Awatar użytkownika
Ewa Włodek

#15 Post autor: Ewa Włodek » 12 lut 2013, 17:39

bardzo dobrze, Alku, że przypomniałeś tego cichego bohatera, wart jest wielu dobrych słów, najlepszych... Najbardziej mi sie spodobał tytuł i nawiązania do Wielkiej Pardubickiej - jako tropy, dyskretnie wskazujące miejsce Jego protestu i powód...
:bravo:
pozdrawiam serdecznie...
Ewa

ble

#16 Post autor: ble » 12 lut 2013, 17:48

Podziwiam, znakomity wiersz. Ja zupełnie nie potrafię pisać wierszy zaangażowanych społecznie (ludzko), politycznie w jak najlepszym tego słowa znaczeniu. Brawo, brawo :bravo: Alku :rosa:

Alek Osiński

#17 Post autor: Alek Osiński » 13 lut 2013, 12:20

Dziekuję Wszystkim za czytanie, a przede wszystkim
za poświęcenie chwili pamięci człowiekowi, jako takiemu...

:rosa:

Awatar użytkownika
anastazja

#18 Post autor: anastazja » 13 lut 2013, 15:08

Wróciłam raz jeszcze, przypomniał mi się film, było coś o obrączce i list (dawno oglądałam) myślę, że dotyczył tego bohatera.
Jest tak wymowny ten wiersz, że czytam go już ilekroć.

Alku - tytuł niesamowity, poraża :smoker:
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”