Wstęp
to wszystko jest dla nas
niewyczerpanie.
Rozwinięcie
sens ucieka jak w klepsydrze
łapać skurwysyna.
Zakończenie
umieramy śmiercią
jednostajnie przyspieszoną.
Proza życia
-
Re: Proza życia
Brakuje mi konsekwencji w stosowaniu interpunkcji, przeszkadza mi to trochę. Na tyle "trochę", że zmieniłbym na całościowo "tak, albo tak".
W sumie to wystarczy usunąć kropki. Może dobrze byłoby wyłuszczyć kolejne etapy (wstęp, rozwinięcie, zakończenie), ładniej by się komponowało.
Poza tym, mi się podoba. Znowu - nie do znudzenia - krótko, ostro, prawdziwie.
W sumie to napisałaś coś totalnie oczywistego, coś, za co brało i bierze się większość poetów. Mówiono, pisano o tym masę wierszy i nie tylko.
Ale ta krótka, mocna forma chyba decyduje o tym, że przypadł mi do gustu. Dobrze, że nie przegadałaś, tylko pozostałaś przy takim zapisie.
W sumie to wystarczy usunąć kropki. Może dobrze byłoby wyłuszczyć kolejne etapy (wstęp, rozwinięcie, zakończenie), ładniej by się komponowało.
Poza tym, mi się podoba. Znowu - nie do znudzenia - krótko, ostro, prawdziwie.
W sumie to napisałaś coś totalnie oczywistego, coś, za co brało i bierze się większość poetów. Mówiono, pisano o tym masę wierszy i nie tylko.
Ale ta krótka, mocna forma chyba decyduje o tym, że przypadł mi do gustu. Dobrze, że nie przegadałaś, tylko pozostałaś przy takim zapisie.
"Nie głaskało mnie życie po głowie,
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
nie pijałem ptasiego mleka -
no i dobrze, no i na zdrowie:
tak wyrasta się na człowieka..."
W. Broniewski - "Mannlicher"
- Ratana
Masz całkowitą rację, w interpunkcji jestem niekonsekwentna tak jak w życiu, postaram się nad tym popracować : ) Dzięki za miłe słowo, sporo czasu zajęło mi dojście do tego, że kilka słów może mieć mocniejszy wydźwięk niż szereg barwnych metafor.
Ok, ta miniaturka się cała obroniła, krótko a jednak dość wnikliwie i szczerze o długim życiu.
Pozdr.

Pozdr.