stara kobieta
z dłonią w pajęczynkach
i kapiącym srebrem włosów
wyciąga do mnie rekę
jej wzrok przenika na wskroś
woła rozpaczliwie
a ja odwracam się
nie mogę jej zapomnieć
zwłaszcza wyblakłej głębi
w jej oczach
odbicie
-
Re: odbicie
ale głębia w oczach, urocze. 

- anastazja
Kobieta z głębią w oczach - myślę,ze z biegiem lat wszyscy ją mamy, lub mieć będziemy.
Zamyśla Czochreńka
Zamyśla Czochreńka

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
-
- Kontakt:
Zgodnie z psychologią POP jest to sen w którym spotykasz się z własną mądrością
Wewnętrzna starucha wygląda groźnie
Dla dziecka które także w Tobie jest zawsze zdaje się surowa tajemnicza i przerażająca ale także posiadająca MOC
Jednym słowem własna mądrość już coś wie - tylko temu zaprzeczasz wypierasz bądź sądzisz że nie jesteś jeszcze gotowa
Więc przychodzi w snach
Wewnętrzna starucha wygląda groźnie
Dla dziecka które także w Tobie jest zawsze zdaje się surowa tajemnicza i przerażająca ale także posiadająca MOC
Jednym słowem własna mądrość już coś wie - tylko temu zaprzeczasz wypierasz bądź sądzisz że nie jesteś jeszcze gotowa
Więc przychodzi w snach
Wielkie dzięki Marylka
Anastazjo,obyśmy były od" wyblakłej głębi" jeszcze bardzo daleko,całuski pozdrawiam ciepło
Hosanna,bardzo ładnie piszesz ale zapomniałas o tytule "Odbicie"....Dziękuję za ta interpretację,cieplutko pozdrawiam

Anastazjo,obyśmy były od" wyblakłej głębi" jeszcze bardzo daleko,całuski pozdrawiam ciepło

Hosanna,bardzo ładnie piszesz ale zapomniałas o tytule "Odbicie"....Dziękuję za ta interpretację,cieplutko pozdrawiam