wzrok nieznajomego
ciągle mieszka we mnie
aż szkoda że świat
ma tylko jedną stronę lustra
i zwykłe przepraszam
nie wróży nic dobrego
szukam jego imienia
kilka liter z klawiatury
na czubku palca
atrament chwili
boli jak sens istnienia
nieistniejącego
jestem taka prawdziwa
całą noc milczymy o tym samym
aż uwierzysz w jutrzejsze urodziny
może już wiesz że na zawsze
tylko odległe światło
jest ciągłą nadzieją
na niedaleko
a jednak dalej
niż kiedykolwiek
tęsknota
- lczerwosz
- Administrator
Re: tęsknota
bardzo dosłowne, może zabrać niepotrzebne słowa, np. "nieznajomego" i dać np. "jego".agusia77 pisze:wzrok nieznajomego ciągle mieszka we mnie
To jest świetne, zwłasza wytłuszczony fragmentagusia77 pisze: odległe światło jest ciągłą nadzieją na niedaleko a jednak dalej niż kiedykolwiek
niebezpieczne jest lustro w poezji, trudno je użyć nietrywialnie, użyłaś - nieźle.agusia77 pisze: świat
ma tylko jedną stronę lustra
jak mieć słowo na końcu języka, ale jest pewien problem, słowo po języku "wychodzi" z ust, klawiszy się dotyka, pieści, muska, dotyka. One nie zaczepiają się na tym czubku, czubek w nie bije wręcz, uderza - jeśli potraktować mniej delikatnie. Ja tylko próbuję. Może "kilka klawiszy podskakuje do czubka palca". Albo coś. Te klawisze mniej.agusia77 pisze:kilka liter z klawiatury na czubku palca
Dopełniacz, tu go nie lubią, czasem zbyt nachalne przeinaczanie znaczenia przez dopełnienie. Atrament tej jednej chwili. To jest chwili "klawiaturowania"!? (czemu nie można by klawiaturować). Atrament może jako istota, treść. Treść chwili. Już jasne, o co chodzi. Gdy szukasz jego imienia na klawiaturze. Kiedyś, gdy zmieniał się prezydent USA, urzędnicy Białego Domu powyjmowali z klawiatur litery c,l,i,n,t,o,n.agusia77 pisze:atrament chwili
ujdzie, choć pytanie czy taki sens jest w ogóle, bo jak nie, to bez sensu to jest, co nie oznacza, że bez wartości. Bo całość jest wierszem. Dobrym. Albo nim może być po lekkiej ingerencji, pomyśl.agusia77 pisze:sens istnienia nieistniejącego