Almah

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
ovoc_ziemii
Kontakt:

Re: Almah

#11 Post autor: ovoc_ziemii » 17 lis 2013, 11:42

Myślę, że można napisać o tym samym na wiele rożnych sposobów i naszpikowanie tekstu obcymi słowami jest tylko jedną z wielu możliwości, dlatego nie przemawia do mnie argument, że nie da się inaczej. To Twój wiersz i Ty w nim masz pierwsze słowo do powiedzenia, ale musisz wiedzieć, że nie każdemu bedzie się podobać wszystko, co wkleisz...

Przepraszam za ewentualne literówki lub pominicia polskich znakow. Pisze z telefonu, więc sami wiecie jak to jest w takich warunkach sklecić dłuższą wypowiedź.

ayalen

#12 Post autor: ayalen » 17 lis 2013, 12:34

Gwoli scislosci- nie liczac tytulu, w tekscie jest jedno, jedyne obce slowo, wiec argument o
"szpikowaniu obcymi slowami" jest gruba przesada. Zapewne wszystko sie da, co nie oznacza ze wszystko mozna i powinno sie czynic.
Wiadomo ze jednemu Kaska, drugiemu Maryska, nie kazdy lubi jazz, nie kazdy Cohena czy disco. Zapytalabym: czym merytorycznie rozni sie komentarz: podoba mi sie- od: nie podoba mi sie?
Przy okazji- do autorki wiersza: czy nie sadzisz ze mozna byloby slowo "cyce" zastapic slowem "piersi", zeby nie trywializowac wymowy calosci?

ovoc_ziemii
Kontakt:

#13 Post autor: ovoc_ziemii » 17 lis 2013, 12:39

Są tylko dwa obce słowa ale wiersz bardzo krótki, więc każde najmniejsze słowo ma znaczenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”