dziś jest święto kontaktu

kamil rousseau -

em_ - Tobą dużą literą gdyż nei dbam tak bardzo o reguły a w tym przypadku każde "Ty" domaga sie powiększenia gdyż z racji tego ze jest na zewnątrz - jest mniej trudniej słyszalne widziane i odczuwalne.
Aby zobaczyć druga istotę tzreba poświęcić jej nei tylko chwilę ciszy os siebie samego ale i przydać troszkę uwagi aby wyrównać nierówność percepcji

Mnie w tym pomaga troszkę zabieg stosowania dużej litery o której świadomie chcę pamiętać
Nawet jeśli to przeszło juz w pewien nawyk, wciąż czuję jeszcze jego wagę
wagę dużej litery na początku każdego TY

co do pointy to skoro Cię ona przekonuje - sadzę że masz w sobie kawał niegrzecznej dziewczynki

anastazja - i Ty lubisz zatem pobrykać

coobus - czytałam wszystkie części Diuny i żyłam ta krainą. Wiele obserwacji psychologicznych oraz zasięg wizji - towarzyszy mi do tej pory. Lepiej nie a nei oglądać filmu gdyż dramatycznie kiepski. Mam nadzieję ze jeszcze to dzieło sfilmują w sposób dorównujący powieści . W tej książce bardziej niż w innych odczułam silę podporządkowanie się ponadjednostkowym celom . My żyjemy w epoce indywiduwalsów. Ideały jeszcze obecne w nieco reżimowych kulturach Japonii czy Chin - sa dla nas skrajnie przerażające. Ale choć to dygresje bardzo na obrzeżu wiersza - dziękuję za do nich inspirację
Henryk VIII - Drogi Henryku nie mogę usunąć frazy - resztę zrobisz sama gdyż to ejdna z tych które piszę pod przymusem i z niewyjaśnionych przyczyn. Coś groźnego się w tym kryje co chciało być dodane choć nie wiem dlaczego/. Mam szacunek dla takich dzikich treści - szczególnie ze bardzo rzadko mi się zdarzają gdyż sa zanurzone w podświadomości prawie całkowicie. Czuję że nawet nie chce wiedzieć o czym to jest. Tam jest tajemnica. Bardzo sie ciesze ze Ci się podoba

Bożena - Bożenko - jest w tym powtórzenie ale ma ono swój cel - jest nim wzmocnienie, narastanie ponaglania do akcji. Widzę ze więcej wśród nas niegrzecznych dziewczynek

Gajka -

Damian Sawa - cieszę się - sądziłam że może być niezrozumiały

Leszku - odpowiem za chwilę
Dodano -- 30 sty 2014, 1:26 --
lczerwosz - Leszku
Bardzo lubię Twoje komentarze
Zastanawiam się nad nimi głęboko
Mówisz idź ale je zostaw przed bramą ...
One reprezentują instynkt
potężne moce które nie dbają o mnie lecz o geny
czując je - czuję że są stare i mądre
szanuję ich mądrość
są milionkroć bardziej starodawne niż moje małe życie
ale boję się ich
dla nich
mój spokój moje układy społeczne sa niczym
liczą się krzyżówki genów i ich zwierzęcy zew
by6c może ze Mistrzyni potrafiłaby to zrobić
posłuchać i być nieposłuszną
ale ja
jeszcze nie wiem jak
wydaje mi sie ze spokój i ładność i miłość
ocalą mnie
ale cóż jeśli utraci świat coś ważniejszego niż mój spokój i życie
jeden z laureatów nagrody Nobla był owocem romansu nazistowskiego pilota i antynazistowskiej poetki
mój bardzo mady znajomy ii naukowiec jest owocem zdrady której jego rodzina nie przetrwała a jest to absolutnie wybitny człowiek
czy nasza mała stabilizacja naprawdę jest warta... ewolucji ?
kwestie instynktu najłatwiej tłumaczyć na sprawach związanych z instynktem rozrodczym ale tak naprawdę to chodzi o odwieczny spór między dobrem jednostki a dobrem ogółu bo one... przenikają się i często walczą

nocna pora- nocne refleksje ...
jutro sie zastanowię co wypisywałam

dobrej nocy

a może .. dzień dobry ...