Hosanna pisze:w nielogiczność zdarzeń wątpię zakładając że logika to po protu Prawa Rządzące jakie by nie było jakieś jest
podoba mi się kiedy piszesz ze na kolejnej stronie życie się nei śpieszy, wprowadza mnie to miły harmonijny relaks a zarazem wkurza mnie bo to trochę jak poddanie się troszkę i znów troszkę
miraże i ciuciubabka podkreślają element przypadku i leku przed niewiadomym ( o baaardzo różnym nasileniu)
podoba mi się "będziesz zawsze sobą" jakoś czuję że całkowicie każdy zawsze jest sobą bo to też szczególny stan i bardzo konkretny jaka byłaby nasza najpiękniejsza wersja z darowanych. Podróże w poszukiwaniu siebie znaczą wtedy szukanie własnego potencjału.
Bo moze jako malarz byłbyś inny a jako prawnik inny. Bardzo.
Pomaga w tym bajka
Bajki obiecują tak wiele
na odwrocie cena - tu się nei zgadzam
cena się płaci cały czas a nie czeka do końcowego podsumowania
dlatego ci mieli straszną przeszłość wciąż MOGĄ mieć nadzieję że istnieje lepiej którego jeszcze nie zaznali
jednym słowem wiersz mi się bardzo podoba i wnikałam niego jak umiałam
żadnego opier ... się![]()
![]()
![]()
Prawa prawami a ktoś kto im podlega może się buntować, jeśli prawa działają nie po myśli.w nielogiczność zdarzeń wątpię zakładając że logika to po protu Prawa Rządzące jakie by nie było jakieś jest
Na przykład, spotykasz człowieka, który mówi: już mi się nie chce żyć i żyje do setki a ktoś, kto kocha życie umiera mając lat powiedzmy 37.
podoba mi się kiedy piszesz ze na kolejnej stronie życie się nei śpieszy, wprowadza mnie to miły harmonijny relaks a zarazem wkurza mnie bo to trochę jak poddanie się troszkę i znów troszkę
Ciekawa obserwacja, ale fakt, że życie się nie spieszy nie musi oznaczać poddawania się.
Czy nie zauważyłaś, że czas ma różne tempo, a więc i nasze życie wpisane w ten czas ma różne tempo.
Tak - wrzuca się grosiki do opłatomierza, cenomierza w miarę przesuwania się po linii życia. Na końcu jednak te grosiki się sumują, i ma się czas na ich policzenie albo nie.na odwrocie cena - tu się nei zgadzam
cena się płaci cały czas a nie czeka do końcowego podsumowania
dlatego ci mieli straszną przeszłość wciąż MOGĄ mieć nadzieję że istnieje lepiej którego jeszcze nie zaznali
Jak płacimy i czym płacimy po drodze, to osobny temat.
Nadzieja dla tych, którzy według ich samooceny, jak mówisz: 'mieli straszną przeszłość' to obrona, chęć oszukania, wykupienia się z przeszłości.
i tego się nie da ukryćjednym słowem wiersz mi się bardzo podoba i wnikałam niego jak umiałam
żadnego opier ... się![]()
![]()
![]()

Dziękuję.