dekret o czarach
-
Re: dekret o czarach
dobry tekst, wpadłam przypadkiem, ale przeczytałam z przyjemnością, szczególnie dlatego, że kiedyś bardzo interesowałam się historią XVI - wiecznej Europy. Powodzenia
-
- Kontakt:
obrazy sa pełne wyrazu lecz pozostają jakby każdy osobno w mojej wyobraźni nie tak złożonej
Bardzo podoba mi sie szczególnie koniec
kusznik pieści cięciwę
wieżę lekko dotyka dreszcz
przestrzelonych ptaków
szelest piór upuszczonych
przez podniebne jastrzębie…
i ten obraz pozostanie u mnie na ścianie pamięci

Bardzo podoba mi sie szczególnie koniec
kusznik pieści cięciwę
wieżę lekko dotyka dreszcz
przestrzelonych ptaków
szelest piór upuszczonych
przez podniebne jastrzębie…
i ten obraz pozostanie u mnie na ścianie pamięci

-
Latimo, cieszę się, że zabłąkałaś się w rewirach dawniej przez Ciebie prześwietlanych -
dla Ciebie.
Hosanna - dzięki za wizytę oraz komentarz - to miłe wiedzieć, że znalazłaś coś dla siebie - a de mnie
.

Hosanna - dzięki za wizytę oraz komentarz - to miłe wiedzieć, że znalazłaś coś dla siebie - a de mnie

- coobus
Przeniosłeś mnie na chwilę do swojej epoki, rozejrzałem się ciekawością. Przypatrzyłem się temu, co w imię wiary... Jest nad czym podumać.
Dzięki, za tę wspólną wędrówkę.

Dzięki, za tę wspólną wędrówkę.
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
-
Witaj Coobus ! ,
zdrożonyś, więc zwilż gardło przednim winem z mych piwnic. U mnie mroczno jak zawsze, ale wszak Tobie doskonale są znajome te mgielno - ponure klimaty... Wszak i Ty, choć w odmienny sposób, trącasz myślą i piórem te posępne przestrzenie...

zdrożonyś, więc zwilż gardło przednim winem z mych piwnic. U mnie mroczno jak zawsze, ale wszak Tobie doskonale są znajome te mgielno - ponure klimaty... Wszak i Ty, choć w odmienny sposób, trącasz myślą i piórem te posępne przestrzenie...

- Dorota Karin
Całkiem inny styl od mojego, ale podoba mi się, porywający, pełen dynamiki tekst. Z przyjemnością przeczytałam, zwłaszcza , że uwielbiam te klimaty.

Ostatnio zmieniony 18 lis 2013, 3:23 przez Lalaloopsy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Witaj Doroto Karin- jak sympatycznie, że wpadłaś
, cieszę się, że te klimaty Cię interesują . Piszesz :"Całkiem inny styl od mojego" , no jasne, wszak gdybyśmy wszyscy pisali tak samo, byłoby pieeeekielnie nudno.
Witaj Ewo Magdo - obrazy , jak wiesz, lepiej działają na wyobraźnię, niż " nagie" słowa - cieszę się, że je dostrzegłaś -
dla Ciebie.
Witaj Lalaloopsy
- piszesz :"król z wrodzoną kiłą" - kobiety lubią paskudników. A ów posiadał jeszcze coś gorszego - owrzodzoną nogę, która wydawała z rany okrutny fetor , było to w późniejszych latach panowania. Ale, jak mówię: kobiety...
Dodano -- 15 lis 2013, 1:09 --
Acha, piszesz : " Jedna była tak brzydka... aż tak brzydka, że król odmówił konsumpcji małżeństwa". A co sądzisz o urodzie swej imienniczki, Kasiu?

Witaj Ewo Magdo - obrazy , jak wiesz, lepiej działają na wyobraźnię, niż " nagie" słowa - cieszę się, że je dostrzegłaś -

Witaj Lalaloopsy

Dodano -- 15 lis 2013, 1:09 --
Acha, piszesz : " Jedna była tak brzydka... aż tak brzydka, że król odmówił konsumpcji małżeństwa". A co sądzisz o urodzie swej imienniczki, Kasiu?
- em_
Ooo, świetne
you weren't much of a muse
but then I weren't much of a poet
— N. Cave
but then I weren't much of a poet
— N. Cave