Maryna uparła się przeżyć
- Bożena
Re: Maryna uparła się przeżyć
wstrząsający- zwłaszcza ten - ciepły posiłek- robi wrażenie, że aż mrówki po krzyżu chodzą- Ewo- piszesz wiersze o ważnych sprawach- pozdrawiam 

- Ewa Włodek
należy się taki, wszak wiersz o czasach Wielkiej Trwogi i wielkiego smutku, Coob...coobus pisze: Dołączam do pozdrowień kwiat, w kolorze smutku

na mnie, ówcześnie młodej dziewczynie, niebywale wrażenie zrobiło to, co wtedy usłyszałam.Bardzo się cieszę, Damianie, że tak odebrałeś mój wiersz, bo zdaję sobie sprawę, że jest to naruszenie pewnego tabu, że w jakimś sensie jest on - obrazoburczy...Damian Sawa pisze:
Ale to co tutaj zastałem, robi wrażenie! Plastyczny obraz. Mnie osobiście bardzo dotknął. Z wielkim szacunkiem!

- Ewa Włodek
ano, właśnie, Bożeno, ja też byłam wstrząśnięta tym, co wtedy usłyszałam. Wstrząśnięta, a nie - broń Boże - zgorszona. Cóż, i takie jest życie, i to jest - ludzkie...Bożena pisze: wstrząsający- zwłaszcza ten - ciepły posiłek- robi wrażenie, że aż mrówki po krzyżu chodzą- Ewo- piszesz wiersze o ważnych sprawach- pozdrawiam

Kochani, najpiękniej Wam dziękuję za to, że wstąpiliście, że poczytaliście i że powiedzieliście dobre i mądre słowa o wierszu, który - mam tego pełną świadomość - może być kontrowersyjny, nie tyle przez sam temat, lecz przez "wyłuskanie" i takiego jego aspektu. Wiem, że może oburzać, może - gorszyć. Dlatego tym bardziej cenię sobie wasz\e komentarze...
Moc dobrego Wam posyłam...
Ewa