Podejrzanie
- Fałszerz komunikatów
Alienacja...Cieszę się 

Re: Podejrzanie
Podoba mi się dystans, pewien poziom alienacji.
Ty jesteś tam, a ja tu.
Ty jesteś tam, a ja tu.
- Fałszerz komunikatów
Dzięki za tak miłe słowa i zawarte w nich przemyślenia 

-
Jeśli dobrze rozumiem, wiersz jest oparty na koncepcie, że mężczyzna w (przenośnym) makijażu może czuć niepokój co do swojej męskości.
Jest całe repozytorium zdarzeń gdzie faceci zakładają maski, często w formie bezpośredniego malunku (afrykańskie malunki na twarzach) ale i właśnie maski, chirurdzy, wreszcie - łącznie maska i malunek: aktorzy teatru kabuki czy no -gdzie zresztą nadal obowiązuje zakaz grania przez kobiety.
Odczytuję te niepokoje jako wykoślawione myśli metroseksualnej istotki. Dlaczego? Bo prawdziwy facet nie myśli o tym czy to, co nosi jest męskie. Co więcej - wszystko co nosi prawdziwy facet jest męskie.
Zostaw te bariery rosnące w oczach i zmaluj coś nowego.
Odnosząc się do teatru no - czy to nie Budzisz-Krzyżanowska grała na rolę Hamleta? Wprawdzie Hamlet to nie najlepszy przykład, bo był właśnie nieco niedojrzały, ale to niezła kanwa do pozornego odwrócenia ról.
Jest całe repozytorium zdarzeń gdzie faceci zakładają maski, często w formie bezpośredniego malunku (afrykańskie malunki na twarzach) ale i właśnie maski, chirurdzy, wreszcie - łącznie maska i malunek: aktorzy teatru kabuki czy no -gdzie zresztą nadal obowiązuje zakaz grania przez kobiety.
Odczytuję te niepokoje jako wykoślawione myśli metroseksualnej istotki. Dlaczego? Bo prawdziwy facet nie myśli o tym czy to, co nosi jest męskie. Co więcej - wszystko co nosi prawdziwy facet jest męskie.
Zostaw te bariery rosnące w oczach i zmaluj coś nowego.
Odnosząc się do teatru no - czy to nie Budzisz-Krzyżanowska grała na rolę Hamleta? Wprawdzie Hamlet to nie najlepszy przykład, bo był właśnie nieco niedojrzały, ale to niezła kanwa do pozornego odwrócenia ról.
- Fałszerz komunikatów
Odczytuję te niepokoje jako wykoślawione myśli metroseksualnej istotki. Dlaczego? Bo prawdziwy facet nie myśli o tym czy to, co nosi jest męskie. - no wiesz, jeśli otoczenie traktuje peela jak dziwoląga, to raczej nie czuje się on komfortowo. Na agresje reaguje budując własne bariery
Chciałbym tę sztukę zobaczyć, zachęciłeś mnie
Wiem, że matkę Hamleta grała 

Chciałbym tę sztukę zobaczyć, zachęciłeś mnie

-
Powtarzam: wszystko co nosi prawdziwy facet jest męskie.Fałszerz komunikatów pisze:(...) no wiesz, jeśli otoczenie traktuje peela jak dziwoląga, to raczej nie czuje się on komfortowo. Na agresje reaguje budując własne bariery![]()
(...)
W tym zakresie ma moc nadawania atrybutu męskości.
Metrasy, cioty i żuliki czują się niekomfortowo. Faceci (obojętne - macho czy geje) nawet tego nie zauważają.
- Fałszerz komunikatów
Pewnie masz rację. Jak zwykle 

- Fałszerz komunikatów
Bo i interlokutorzy kontrowersyjni
Dzięki:)

Dzięki:)