Kolejny wiersz sturlany w rynsztok

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dante

Re: Kolejny wiersz sturlany w rynsztok

#11 Post autor: Dante » 27 wrz 2014, 20:04

haiker pisze:Rozumiem, że to komentarz co do osoby autora. Jednak wpisałeś go w miejscu przeznaczonym na komentarze co do wiersza.
Nie, nie był to komentarz co do osoby Autora, gdyż nie mam ani wystarczających kompetencji ani wystarczającej znajomości Autora, aby taki komentarz pisać.
Była to zawoalowana nieco (ale wydaje mi się czytelna) moja osobista ocena wiersza.

Pozdrawiam :)
AD
Co partaczowi zajmie trzy strony,
geniusz w trzech słowach pomieści,
dlatego wierszy moich jest mało,
lecz za to ileż w w nich treści
;-)

haiker

#12 Post autor: haiker » 28 wrz 2014, 21:14

eka pisze: Dość banalna, konfesjonał, odpuszczenie grzechów, ironiczna niezgoda peela, trudno posądzać o taką niedbałość wymowy, zatem - efekt alkoholu...
(...)
Peel - judaistą?
Dwie ostatnie cząstki to wypowiedź koloratki, prawda?
W sumie, nie wszystko mi się zgadza.
:myśli:
E tam zaraz alkohol, wystarczy niedbałość. Że o regionalizmach nie wspomnę.

Peel judaistą? Nie, hahahaha....

Nie, w tym wierszu koloratka nie wypowiada się. Powiem więcej - wypowiada się wyłącznie peel.
Dorota Karin pisze:Widzę żuczku, że co posiałeś, to teraz zbierasz,
A kto jest żuczkiem?
Dante pisze: Nie, nie był to komentarz co do osoby Autora, gdyż nie mam ani wystarczających kompetencji ani wystarczającej znajomości Autora, aby taki komentarz pisać.
Była to zawoalowana nieco (ale wydaje mi się czytelna) moja osobista ocena wiersza.
No właśnie w tym problem, że nie zawoalowaną, ale bez podania podstaw. Taki koment jest nic nie wart.

Awatar użytkownika
Dante

#13 Post autor: Dante » 29 wrz 2014, 14:12

haiker pisze:No właśnie w tym problem, że nie zawoalowaną, ale bez podania podstaw. Taki koment jest nic nie wart
Wiersz nie spodobał mi się z uwagi na treść, która przedstawia udziwniony casus, przystający do rzeczywistości jak garbaty do płota.
Ponieważ nie czuję się kompetentny w poezji białej, stąd jakąkolwiek techniczną ocenę uznałem za niecelową.

Pozdrawiam
AD
Co partaczowi zajmie trzy strony,
geniusz w trzech słowach pomieści,
dlatego wierszy moich jest mało,
lecz za to ileż w w nich treści
;-)

Awatar użytkownika
anastazja

#14 Post autor: anastazja » 29 wrz 2014, 18:43

Nawet nie próbuję rozbierać wiersza. Nie jestem na tyle głupia by dać Ci powód do : buhaha, ani na tyle mądra, żeby wiedzieć, co miałeś na myśli pisząc wiersz. Nawet jeśli trafię, (znając Twoją przekorność ) możesz powiedzieć: :no: nie o tym pisałem.
Pozdrawiam. ;)
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

haiker

#15 Post autor: haiker » 29 wrz 2014, 20:29

Dante pisze: Wiersz nie spodobał mi się z uwagi na treść, która przedstawia udziwniony casus, przystający do rzeczywistości jak garbaty do płota.
Ponieważ nie czuję się kompetentny w poezji białej, stąd jakąkolwiek techniczną ocenę uznałem za niecelową.

Pozdrawiam
AD
Czyli nie mając nic do powiedzenia, jednak mówisz. Komentomania.
Anastazja pisze:Nawet nie próbuję rozbierać wiersza. Nie jestem na tyle głupia by dać Ci powód do : buhaha, ani na tyle mądra, żeby wiedzieć, co miałeś na myśli pisząc wiersz. Nawet jeśli trafię, (znając Twoją przekorność ) możesz powiedzieć: :no: nie o tym pisałem.
Pozdrawiam.
Jak nie masz nic do powiedzenia, to nie mów. Jednak uważasz, że to bardzo istotne się zaakcentować przez ten promocyjny wpis.

Generalizując: jakiś urodzaj na komentatorów, którzy wklejają koment, by podkreślić swoje ja i ego, ale bez odniesienia się do wiersza (zaczął Alek Osiński, potem Dante, teraz Anastazja).

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”