Ważąc się wraz z ziemią

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Patka

Re: Ważąc się wraz z ziemią

#11 Post autor: Patka » 18 gru 2015, 13:06

Żadna proza. Wiersz jak inne, najwyżej bardziej sprozaizowany - nie jest to żaden błąd. Nawet go prozą poetycką bym nie nazwała. Alek miał taki pomysł na wiersz i tyle.

Technicznie bez zarzutu, dodałabym tylko tu przecinek:
Alek Osiński pisze:Nie wiadomo tylko czy będzie umiała wytrzymać szalone
po "tylko"

Pozdrawiam
Patka

Alek Osiński

#12 Post autor: Alek Osiński » 18 gru 2015, 14:26

eka pisze:Ważąc się z ziemią (napisałabym wielką literą, bo bardziej widzę tu planetę, wspólny dom pokoleń, a nie glebę,
Może masz rację Ewo, ale nie wiem czy to nie narzucałoby za bardzo sposobu odbioru, każdy widzi przecież przez własny filtr. A co do tego odradzania, to racja. Gdzieś ostatnio czytałem wypowiedź jakiegoś naukowca (nazwisko mi wypadło) który powiedział, że istoty, które będą oglądać kiedyś śmierć naszego słońca będą się różnić od nas tak, jak my od bakterii... :)

Patko, widzę że na poważnie zainteresowałaś się "poezją", co cieszy :)

Dzięki jeszcze raz za wizyty

:kofe:

ono

#13 Post autor: ono » 18 gru 2015, 18:32

Patka pisze:Żadna proza. Wiersz jak inne, najwyżej bardziej sprozaizowany - nie jest to żaden błąd.
będę się spierał.

idąc tym tokiem myślenia, mozna o Potopie napisać : " żaden wiersz, najwyżej proza bardziej zwierszowana" :sorry:

:crach: :bee:
Ostatnio zmieniony 18 gru 2015, 18:56 przez ono, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#14 Post autor: eka » 18 gru 2015, 18:42

Alek Osiński pisze:A co do tego odradzania, to racja. Gdzieś ostatnio czytałem wypowiedź jakiegoś naukowca (nazwisko mi wypadło) który powiedział, że istoty, które będą oglądać kiedyś śmierć naszego słońca będą się różnić od nas tak, jak my od bakterii... :)
Więcej niż miliard lat ewolucji... :myśli: chyba jakaś czysta forma nadrozumnej energii z możliwością wielokrotnego przybierania ciała.
Bo ono, tak krótko cieszy.
---------------------------------------
Jeśli przetrwamy.
:kofe:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”