A ty śnij

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

Re: A ty śnij

#11 Post autor: Gloinnen » 31 gru 2015, 17:27

Ono, bądź łaskaw zachować granice zwykłej ludzkiej przyzwoitości.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

ono

#12 Post autor: ono » 31 gru 2015, 17:52

Gloinnen pisze:Ono, bądź łaskaw zachować granice zwykłej ludzkiej przyzwoitości.
a więc przypomnę historię, skoro starasz się jej nie widzieć:
ono pisze:wiersz bardzo sie podoba, jednak razi mnie : "idzie czwartek", ale skoro lamperia jest tandetna , to i potocyzm (kolokwializm) tego zdania mogłaby się bronic - u mnie jednak nie
to mój komentarz
eka pisze:Wiesz Kamyczku, kiedyś, w nocy, tyle że szło na wtorek, w szpitalnej sali czekałam na śmierć Taty. Zanim rankiem zasnął, uśmiechnął się.
to zaczepny komentarz eki
ono pisze:na jaki dzień szli na pogrzeb? Kondolencje - niestety daleko mi od żartów i...nigdy bym nie przywołał takiej chwili, by zakpić. Z własnego ojca?! Gratuluję poczucia humoru. Uśmiechnął się , bo przewidział ten makabryczny żart córusi.
to moja riposta na zaczepkę
eka pisze:Biedny jesteś. Liż swoje rany, nie jątrz cudzych. Wtedy pojawi się szansa na wewnętrzny spokój.
Wszystkiego dobrego, Ono, w Nowym Roku.
to re riposta eki
ono pisze:to polecam (jw).nie takie były u mnie kuchcikami w Nowym Roku. :sorry:
to moja odpowiedź

teraz Ci łatwiej zrozumiec Glo kto zaczął! myślę , że masz kłopoty ze zwróceniem uwagi tej co zaczęła (moderator), a raczej przestała "zachowywać granice zwykłej ludzkiej przyzwoitości."
czy eka ci sie pożaliła? zresztą tak dzieje sie zawsze. najpierw wszczyna "burdę" , a potem (gdy przegrywa) się tobie skarży. wot niewiniatko. przestan się ośmieszać i ty, bo ja granicy (regulaminu nie przekroczyłem, co najwyżej prowadziliśmy z eką wymianę zdań (dyskusję). skoro nie było z jej strony skargi, więc myślę , że twoja uwaga jest niepotrzebna, tym bardziej , że skierowałaś ją w błędnym kierunku.
pozdrowienia noworoczne

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#13 Post autor: Gloinnen » 31 gru 2015, 18:22

Drogi Kamilu, zwracam się z prośbą o zaprzestanie zamieszczania wpisów zmierzających do rozprzestrzeniania dyskordii na forum oraz dotyczących bezpośrednio innych użytkowników, a nie komentowanego utworu.
Być może są jeszcze tutaj osoby, które dają się nabierać na Twoje odwracanie kota ogonem. Ja do nich nie należę.

A skoro sam przywołujesz regulamin, to proszę bardzo. Jeśli w tym wątku pojawią się jeszcze wpisy, które nie będą odnosiły się merytorycznie do wiersza kamyczka, a będą miały na celu wymianę wątpliwego sortu uprzejmości z moderatorami lub innymi komentującymi, ich Autor może spodziewać się, że zostaną wobec niego wyciągnięte odpowiednie konsekwencje.

Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

ono

#14 Post autor: ono » 01 sty 2016, 6:27

Gloinnen pisze:Drogi Kamilu, zwracam się z prośbą o zaprzestanie zamieszczania wpisów zmierzających do rozprzestrzeniania dyskordii na forum oraz dotyczących bezpośrednio innych użytkowników, a nie komentowanego utworu.
Być może są jeszcze tutaj osoby, które dają się nabierać na Twoje odwracanie kota ogonem. Ja do nich nie należę.

A skoro sam przywołujesz regulamin, to proszę bardzo. Jeśli w tym wątku pojawią się jeszcze wpisy, które nie będą odnosiły się merytorycznie do wiersza kamyczka, a będą miały na celu wymianę wątpliwego sortu uprzejmości z moderatorami lub innymi komentującymi, ich Autor może spodziewać się, że zostaną wobec niego wyciągnięte odpowiednie konsekwencje.

Gloinnen.
Wiersz jak juz od początku podoba mi się!. Skoro jest prośba Glo, to eka zaprzestań bo nie warto! dyskordia? - nie wiem o co chodzi z tym słowem, ale mama mówiła , żewto co groźne , ukryte jest w trudnych słowach.
regulamin kocham i go nie przekraczam, bo sam wiersz określiłem jako dobry, wyciągając go z "pomroków" zapomnienia - Glo - patrz data.. Co do rozmów między merytorycznością, całkowicie zgadzam się z Glo, po prostu ma rację, wg mnie opinia pierwsza!!!opinia o wierszu , jest ważna i tej nie zmienię.
:ok:

pozdrawiam

Awatar użytkownika
kamyczek

#15 Post autor: kamyczek » 04 sty 2016, 23:33

Dziękuję serdecznie za poczytanie i komentarze.

Życzę Wszystkim Do siego roku 2016.
"Nie można być autorem dla każdego."
Albert Camus

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”