Wyspa

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Niedzisiejszy
Kontakt:

Re: Wyspa

#11 Post autor: Niedzisiejszy » 08 sty 2016, 8:44

Zaraz pomyślę :)
Bardzo dziękuję za komentarz
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert

" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura

Awatar użytkownika
pallas

#12 Post autor: pallas » 08 sty 2016, 19:02

Ta wyspa super jest nawet rym był i rytm. Czułem się jak bym był na niej. Oczywiście też ma głęboką treść, każdy jest wyspą, a ta jest inna niż wszystkie bo z innego świata czyli chodzi, że są to inne czasy.

Piotr :)
Porzućcie wszelką nadzieję, którzy tu wchodzicie.
/Dante Alighieri - Boska Komedia/

Niedzisiejszy
Kontakt:

#13 Post autor: Niedzisiejszy » 08 sty 2016, 19:05

Bardzo Ci dziękuje za refleksję i miły komentarz :)
Pozdrawiam
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert

" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura

Awatar użytkownika
anastazja

#14 Post autor: anastazja » 08 sty 2016, 20:21

Bardzo podoba mi się Twój wiersz Niedzisiejszy. Nie wiem, ale ja wolę Twoją wersję przed poprawkami. Ale może się mylę. Nie znam się - piszę sercem. I własnie takie mnie biorą najbardziej. Pozdrawiam. :)
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Niedzisiejszy
Kontakt:

#15 Post autor: Niedzisiejszy » 08 sty 2016, 20:25

Ja też wole pisane uczuciami, pełne, ale niestety teraz trzeba ograniczyć treść by wiersz był coś wart :)
Pozdrawiam i dziękuję za miły komentarz :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”