mieć ideę

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Jacek Sojan

Re: mieć ideę

#11 Post autor: Jacek Sojan » 09 lut 2012, 19:21

Qń;

kaputy to oczywisty kolokwializm i spełnia on swoją artystyczną funkcję w tworzeniu nastroju - zwykłe kapcie mogą być tutaj czymś w rodzaju wstydliwej słabości ale i emocjonalnej nagości mężczyzny wobec babskiej dominanty -
nie stosuję terminów bez pokrycia -

życzę silnych skrzydeł i wysokich lotów Pegazie!
:ok: J.S

Dodano -- 09 lut 2012, 19:24 --

Miladora; Gnoinnnen, SamoZuo;

żadne wirtualne flachy - nie zgadzam się na żadne erztze - albo wino w gębie albo gęba w kubeł!!! jako rzekłem - ahoooj!

SamoZuo

#12 Post autor: SamoZuo » 09 lut 2012, 20:07

a mnie zdenerwowało to co Kóń wypisuje, muszę się wypowiedzieć
Qń Który Pisze pisze:żeby zaoszczędzić jej pięknych, wlepionych oczu w sufit, po upojnym spotkaniu z mistrzem, warto odwiedzić sąsiadkę z góry, dla której nie potrzeba wcale mszy w łóżku... wystarczy zadzwonić dwa razy i zrobić trochę miejsca na stole :cha:
Qń ma spore problemy ze słowem "kaputach", bo ma dziwne skojarzenia... np. Hitler kaputt

Co Ty pieprzysz Koniu?

To po kiego hu...brałeś za żonę tamtą, nie lepiej było wyjść za siąsiadkę
żeby nie chodzić do niej ukradkiem jak złodziej, tylko dlatego jest spoko,że na stole daje?! I to wtedy kiedy Ci się zechce akurat do niej przyjść
chyba jak za kogoś wychodzisz to coś ślubujesz

marne, oj marne Twoje priorytety...powiedziałbym,ze wręcz opłakane i godne pożałowania

mam nadzieje,że autor wiersza nie ma mi za złe,że skomentowałam tu wypowiedź Konia, która jak zawsze "bardzo" obszernie związana jest z tematyką wiersza

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#13 Post autor: Gloinnen » 09 lut 2012, 20:37

Mam prośbę o przestrzeganie kultury wypowiedzi w postach.

Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

SamoZuo

#14 Post autor: SamoZuo » 09 lut 2012, 20:45

Sorki Glo, nie gniewaj się :(

Qń Który Pisze

#15 Post autor: Qń Który Pisze » 09 lut 2012, 22:24

Glo, ja nie mam do Zuo urazy, bo liczyłem się z ripostą Zuo... nie na darmo gram szczęśliwego męża i wiernego Penelopa. Zuo miała prawo się oburzyć, ale bierze wszystko dosłownie, na nieszczęście :( bo męski ród na ma u niej pejoratywne znaczenie i kojarzy się z pokrywniem klaczy, wynikającym z prostackich instynktów. Skoro napisałem, że:
SamoZuo pisze: Który Pisze pisze:żeby zaoszczędzić jej pięknych, wlepionych oczu w sufit, po upojnym spotkaniu z mistrzem, warto odwiedzić sąsiadkę z góry, dla której nie potrzeba wcale mszy w łóżku... wystarczy zadzwonić dwa razy i zrobić trochę miejsca na stole.
Qń się pyta, czy tam jest gdzieś napisane, że to jest właśnie Qnia sposób na życie? A wszystkie poprzednie moje wypowiedzi pod wierszem Zuo nie przekonały jej o mojej niezłomności w stosunku do mojej kobiety? Dziwne, ale to tak jest, jak się chce komuś przyłożyć, to kamień zawsze się znajdzie :cha:

A moja kończąca fraza pod wierszem Imć Sojana:
Qń Który Pisze pisze:Podziwiam autora za odkrycie kart Ja ciągle przy tym samym pierogu i tym samym rodzynku i ciągle z nie mniejszym apetytem
to była w wersji dla ślepo-głucho-niemych?
Tak ciężko się zorientować, że czasami piszemy w rodzaju nijakim, jak to miało miejsce w wątku z sąsiadką? Znam takie przypadki, to wspomniałem.
Nie wiem, kto to musiałby być, żeby Qń zmylił cztery nogi i zmienił chociaż na chwilę stajnie z klaczą :be: :) Ja takiej jeszcze nie spotkałem. Jak spotkam, piękniejszą i inteligentniejszą, to może, ale póki co, to sam w to nie wierzę, że spotkam dlatego proszę Cię Zuo, nie popadaj w histerię...
Jestem pod tym względem bez skazy, jeśli chodzi o czyny, a jeśli chodzi o myślenie, to zostawiam to już Twojej fantazji, bo Qnie, to wzrokowcy i nigdy nie mogą się zarzekać, jak żaba błota :cha:
Zuo, bądź dzielna i nie szufladkuj Qnia, bo to typowa Qńska poczciwość w... wilczej skórze :cha:
jestem częścią pewnej siły, która wciąż pragnie złego, a wciąż dobro tworzy...

Mefistofeles... Goethe, Faust, cz. I, Pracownia

SamoZuo

#16 Post autor: SamoZuo » 09 lut 2012, 22:43

Qń Który Pisze pisze:Qń się pyta, czy tam jest gdzieś napisane, że to jest właśnie Qnia sposób na życie? A wszystkie poprzednie moje wypowiedzi pod wierszem Zuo nie przekonały jej o mojej niezłomności w stosunku do mojej kobiety? Dziwne, ale to tak jest, jak się chce komuś przyłożyć, to kamień zawsze się znajdzie

tak, głupa rżnięcie też zajęcie... :smoker:

Qń Który Pisze

#17 Post autor: Qń Który Pisze » 09 lut 2012, 22:55

SamoZuo pisze:
Qń Który Pisze pisze:Qń się pyta, czy tam jest gdzieś napisane, że to jest właśnie Qnia sposób na życie? A wszystkie poprzednie moje wypowiedzi pod wierszem Zuo nie przekonały jej o mojej niezłomności w stosunku do mojej kobiety? Dziwne, ale to tak jest, jak się chce komuś przyłożyć, to kamień zawsze się znajdzie

tak, głupa rżnięcie też zajęcie... :smoker:
Zuo, zdumiewa mnie powierzchowność Twoich opinii. Czy jesteś rzeczywiście, pewna, że rżnę głupa? Hm, wygląda na to, że życie obeszło się z Tobą po macoszemu, skoro ulegasz takim skrótom myślowym. Nie znasz tak naprawdę Qnia i wyrabiając sobie o nim opinię kierujesz się jakimś irracjonalnym zaślepieniem, wynikającym z kontrastu naszego podejścia do płci i priorytetów Natury. Ale masz prawo do każdej opinii i ja to respektuję, chociaż nieznane, albo może i znane, są mi motywy takiego nieuzasadnionego feministycznego szowinizmu... :sorry: ;) Na zgodę szklaneczka i nie tocz już piany... :vino:
jestem częścią pewnej siły, która wciąż pragnie złego, a wciąż dobro tworzy...

Mefistofeles... Goethe, Faust, cz. I, Pracownia

Jacek Sojan

#18 Post autor: Jacek Sojan » 09 lut 2012, 23:02

jak widzę SamoZuo ma ideę pogadać z Qniem, a Qń swoimi zwyczajem ino parska bo taka natura qniów...Qń ma rzeczywiście oryginalny sposób czytania wierszy bo traktuje je tylko jako pretekst dla yntelygentnego żłobu pełnego dygresji - cóż, jaki jest Qń każdy widzi ale uzdy zakładać nie sposób, bo to fruwający stwór...Tyle z chmur co i z kartki...

J.S

SamoZuo

#19 Post autor: SamoZuo » 09 lut 2012, 23:04

Ależ ja nie toczę piany, Koniu napiszę Ci coś na priwa

a autora wiersza przepraszam za tą dyskusję oderwaną od wiersza
co złego to nie ja

Pozdrawiam

Nilmo

#20 Post autor: Nilmo » 10 lut 2012, 11:06

To dziwne, ale rzeczywiście myśląc o Platońskich pierwowzorach wszechrzeczy, kojarzymy je raczej z czymś pięknym, ideałem ideałów. Ty uświadamiasz że niestety dotyczy to także idealnych hemoroidów czy pcheł. Bolesne ale prawdziwe, jeśli się zgodzić z Platonem. Ogólnie ciekawy wiersz. Zmusza do zastanowienia. Dziękuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”