aura...

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Ania ayalen

Re: aura...

#11 Post autor: Ania ayalen » 30 sty 2013, 10:48

ale skad potrzeba tlumaczenia skoro nie padlo oskarzenie? Rozumiem decyzje, uwazam ja za sluszna. Mam nadzieje ze Iza takze kiedys to zrozumie. Dla jej wlasnego dobra, choc takze sadze ze pod bacznym okiem ludzi wiedzacych juz na co ja stac- i ona i inni byliby bezpieczniejsi .Dlatego proponowalam zastaw.
Glo, powiem Ci z doswiadczenia- do wszystkiego trzeba dorosnac. Umilowanie urzeczywistnia sie najpelniej ze spiewem na ustach, wiosna w sercu i szmata w dloni. Sama wiesz- dzieci nie sprzataja swoich goowienek. Ani male ani duze dzieci. Powtarzaj to sobie ze trzy razy dziennie, zawszec to lzej troche.

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#12 Post autor: Gloinnen » 30 sty 2013, 11:11

Ania ayalen pisze:Umilowanie urzeczywistnia sie najpelniej ze spiewem na ustach, wiosna w sercu i szmata w dloni.
O, to to...
Ania ayalen pisze:Mam nadzieje ze Iza takze kiedys to zrozumie.
Skoro temat, jak Lenin wiecznie żywy, to powiem coś, co może zabrzmi bezlitośnie. Czasami trzeba w życiu ponieść stratę, porażkę, aby wreszcie znaleźć najlepszą drogę dla siebie, dostrzec swoje powołanie, zacząć zajmować się tym, co się robi naprawdę dobrze, co może uczynić szczęśliwym; znaleźć swoje właściwe miejsce w przestrzeni, a nie orbitować bez celu wokół obcych gwiazd. Nie każdy to rozumie, nie każdy jest w stanie. W przypadku niektórych ludzi trzeba im wyprostować drogę (sami tego nigdy nie będą umieli), nawet brutalnymi wstrząsami; skierować na odpowiednie tory, bo inaczej, jako te duże dzieci, będą trzymać się kurczowo przypadkowych miejsc, zupełnie bezsensownie, bez perspektyw. (pomijam w tym momencie kwestie etyczno-prawne, choć nie są bez znaczenia)...
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Ania ayalen

#13 Post autor: Ania ayalen » 30 sty 2013, 13:36

to sie nazywa ukierunkowac Glo
, a w praktyce wyglada tak.ze jedno popycha do przodu a drugie ciagnie za uszy, skad ja to znam. Ano wlasnie/ Tylko nie mozna za wczesnie bo zamiast rozpedu zrobi sie wezel zlosci.

e_14scie

#14 Post autor: e_14scie » 30 sty 2013, 14:00

Ania ayalen pisze:to sie nazywa ukierunkowac Glo
, a w praktyce wyglada tak.ze jedno popycha do przodu a drugie ciagnie za uszy, skad ja to znam. Ano wlasnie/ Tylko nie mozna za wczesnie bo zamiast rozpedu zrobi sie wezel zlosci.
Oj Aniu, nie przeinaczaj proszę intencji, bo zaczynasz dorabiać niewłaściwą ideologię i otwierać otwarte drzwi.
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”