rachunek sumienia

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
triste

Re: rachunek sumienia

#11 Post autor: triste » 27 lut 2013, 23:20

Świetny wiersz, nie mogłam odjeść bez wtrącenia tutaj swojego zdania, no i tak mi bliski, aż zbyt. Gratuluję, zatrzymał !
"Kto nie umie przysiąść na progu chwili, puszczając całą przeszłość w niepamięć, kto nie jest zdolny trwać w miejscu jak bogini zwycięstwa, nie doznając zawrotu głowy ani lęku, ten nigdy nie dowie się, czym jest szczęście." F. Nietzsche

Awatar użytkownika
coobus

#12 Post autor: coobus » 03 mar 2013, 13:07

Dzięki, Triste, chyba po to pisałem ten wiersz, żeby kogoś przy sobie zatrzymał. Czuję się od razu lepiej, w tym swoim niemodnym pisaniu :)
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

Bonsai(Tomasz Socha)
Kontakt:

#13 Post autor: Bonsai(Tomasz Socha) » 03 mar 2013, 22:28

coobus pisze:powtórki traktuję prawie jak cukierki, nie boję się utyc. W innych moich wierszach znajdziesz ich wiele. Boję się raczej poetyckiej anoreksji, przesadnego odchudzania, odsysania tłuszczu, przesadnej diety. Lubię zaokrąglone kształty.
Coś w tym jest :). Przyznam, że z tej strony nie rozpatrzyłem tego wiersza. Bardzo lubię, kiedy ktoś lubi się rozpisać i robi to dobrze :). Nie możemy ograniczać swoich myśli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”