Odpuszczona niedziela

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bożena

Re: Odpuszczona niedziela

#21 Post autor: Bożena » 07 lip 2014, 17:55

ciekawy wiersz- coraz więcej odpuszczamy- jeśli grzechów to dobrze, ale jeśli odpuszczamy czyli nie sięgamy, nie próbujemy z wygody czy lenistwa-= to raczej źle- :) odpuszczamy niedzielę- u mnie niedziela właśnie jakby robocza- :( nie czuję świątecznego nastroju
Alek Osiński pisze:Nacieszcie się sobą, każdemu może
jeszcze dopiec spóźnienie o ileś tam lat
bez gwarancji, że czas rzeczywiście

płynął, a nasze strofowanie
to już poezja.
- końcówka niesie przesłanie- strofujmy- póki możemy- może i wiersze się urodzą :) pozdrawiam Alku

haiker

#22 Post autor: haiker » 07 lip 2014, 22:21

pietrek pisze:
haiker pisze: Sugerujesz, że na początku mojego komentarza powinno być "imo" (czyli 'in my opinion')?
haikerze drogi!
trafna interpretacja :D
Moim zdaniem, pisanie "moim zdaniem" na początku indywidualnie określonej przez nick wypowiedzi, jest debilizmem, z którym o palmę pierwszeństwa walczy tylko "imho".

Jest to nowomowa właściwa dla osób, które nie trachną się myślinką, że skoro wypowiada się A to znaczy, że to wypowiedź A. Gdyby A wypowiadał pogląd B to by pewnie zaznaczył, a skoro nie zaznacza, to nie ma sensu pisać w każdej wypowiedzi, że w Polsce obowiązuje ruch prawostronny, a przecież nie mówimy o burzeniu Kartaginy.

Nie namówisz mnie do wstąpienia w szereg debili nowomowy, którzy biernie, ale wiernie służą tzw. politycznej poprawności. Ja nie jestem i nie zamierzam być politycznie poprawny.

PS. ponieważ skróciłeś swój wcześniejszy sumitujący się komentarz, o samogłoskach możesz poczytaj tutaj: http://www.poezja-polska.pl/fusion/foru ... ead_id=672

pietrek

#23 Post autor: pietrek » 08 lip 2014, 16:48

haikerze drogi!
[...]
poza tym gratuluję dobrego samopoczucia :vino:

od rzeczowej krytyki lepsze są tylko pochlebstwa

(moi)

Awatar użytkownika
iTuiTam

#24 Post autor: iTuiTam » 08 lip 2014, 17:04

Ciekawe asocjacje i gra słów i znaczeń, jak to w zwyczaju u Ciebie.

Rzeczywiście, jak podkreślono wcześniej, nowe zaszeregowanie 'strofowania' godne jest uwagi.
Rzecz się ma podobnie z 'odpuszczaniem' religijnym i slangowym.

Dwie przedostatnie części brzmią troszkę jak zakończenie kazania, ale to nie wada.

:)
stajemy się szeptem...
szeptem...
szeptem
iTuiTam@osme-pietro.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”