erotycznie bez etyki

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bożena

Re: erotycznie bez etyki

#21 Post autor: Bożena » 09 sty 2016, 21:25

dosadnie po molestowaniu- dobrze napisane- pozdrawiam :rosa: :rosa: :rosa:

ELKA

#22 Post autor: ELKA » 10 sty 2016, 7:34

Dziękuję Bożenko za komentarz.

Pozdrawiam. elka. :rosa:

Awatar użytkownika
jaga

#23 Post autor: jaga » 10 sty 2016, 15:50

ciekawie i dobitnie Elka
Jestem jaka jestem. Niepojęty przypadek, jak każdy przypadek.
Wisława Szymborska

Hosanna
Kontakt:

#24 Post autor: Hosanna » 10 sty 2016, 18:51

to ciekawe .. większość odbiorów świetnie wychwyciła intencję autorki a ja ...
gdyby nie inne komentarze (które zawsze lubię czytać)
czuje inna wersję

oto spotyka się dwóch wygłodniałych
jedno spojrzenie wystarcza by zaczął sie miedzy nimi dziać intensywna magia rytuałów godowych
nie muszą się rozbierać
są oboje gotowi
tym kto pierwszy wzrokiem tak głęboko pobudził jest on

zmyliło mnie słowo "wygłodniały" który dla mnie nie kojarz się z katem ale z ofiarą
także dotyk zrozumiałam w kontekście czegoś wymarzonego cudownego intymnego a nie jako dotkniecie-obraza

może dlatego że sama głodna jestem dotyku

?

:)

karolek

#25 Post autor: karolek » 10 sty 2016, 21:09

.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2016, 0:21 przez karolek, łącznie zmieniany 1 raz.

ELKA

#26 Post autor: ELKA » 10 sty 2016, 21:25

Jagusiu, dziękuję za komentarz. :rosa:

Hosanno, ciekawa interpretacja... :rosa:

Karolku, na ''to'' przyzwolenia nie ma, bo nie ma w tym szacunku, tylko daleko posunięta bezczelność.

Pozdrawiam. elka.

Alek Osiński

#27 Post autor: Alek Osiński » 11 sty 2016, 0:41

ELKA pisze:Nie wiem na czym polega przyjemność patrzenia w obleśny sposób, dla mnie to molestowanie.
No właśnie Elko, tylko właściwie gdzie postawisz wyraźną granicę między "patrzeniem w obleśny sposób" a dajmy na to
kontemplowaniem piękna, czy też przyjaznym zainteresowaniem. Czy jedynym kryterium może być subiektywne odczucie
obiektu zainteresowania? A może jest tak, że to zależy od tego kto patrzy. Dajmy na to spojrzenie ze strony osoby
nie darzonej sympatią, traktowane jest jako obleśne, a ze strony osoby pożądanej - zupełnie nie. Kwestia chyba
nie jest taka oczywista... :myśli:

ELKA

#28 Post autor: ELKA » 11 sty 2016, 7:35

Alku, ja myślę, że mężczyźni dokładnie wiedzą, jak patrzeć z fajnym zainteresowaniem, a jak z butą i arogancją... i ta kwestia jest raczej oczywista.
Być może jest to w przypadku mężczyzn istotą dominacji i być może niektórym kobietom, nawet się to podoba - nie wiem - bo mnie obraża.
Dotknij spojrzeniem, ale dobrym, empatycznym, a jeżeli nawet ''rozbierasz'' wzrokiem, to rób to na tyle dyskretnie, żebym tego nie widziała, bo jeżeli zobaczę,
to nawet nie podchodź, bo nie masz żadnych szans. Tymczasem mężczyźni, patrzą obraźliwie, a potem niemalże na siłę starają się ''zagadać'', zupełnie nie wiem o czym, bo skoro już mnie
rozebrał, to co jeszcze chce zobaczyć ?

Pozdrawiam. elka.

Awatar użytkownika
coobus

#29 Post autor: coobus » 11 sty 2016, 11:28

Miesiąc temu córka moich przyjaciół wyciągnęła taśmę szpulową z nagraniem. To już relikt. Ona, dziś kobieta dojrzała i matka dzieciom i ja, starszy pan o białych włosach. Na taśmie nagranie, o którym nawet nie wiedziałem. Gdy była malutką dziewczynką, a ja jej "wujkiem", brałem ją na kolana i czytałem bajki. Mój przyjaciel to nagrał, by puszczać jej te nagrania do poduszki. Miłe to było, powspominaliśmy... I przyszła od razu refleksja, że dziś bym się bał tak postąpić. To, co było normalne i piękne, czyli branie dzieci na kolana, już takim nie jest, w czasach lęku przed "złym dotykiem". Ale wtedy mogłem, dziś ze spokojnym sumieniem wspominając to z Agnieszką.
To takie nawiązanie do złego dotyku. I do pewnej na tym punkcie obsesji. Gdybym dziś wziął dziecko na kolana i trafił na nieprzychylny tego odbiór wśród dorosłych, nawet nie miałbym możliwości się wytłumaczyć. Lincz jest już obowiązkowy. Lepiej nie zaczynać.
Spojrzenie, to też dotyk. Może być naturalnym lub złym dotykiem. Ale nie musi być złym z natury. Bez tego rodzaju spojrzeń kobieta nie poczuje się kobietą. Ale granica jest niebezpieczna, wymaga taktu i zrozumienia drugiej strony. Bo wzrok osoby rozbieranej trzeba uważnie czytać. Czyli jest to pewnie gra dla wytrawnych graczy. Ale ważne, żeby życie nie było na siłę pozbawiane kolorów. Raczej ubarwiane spojrzeniami i kwiatami.
Życzę wam, moje panie, wielu życiodajnych spojrzeń. I wierszy, takich jak ten, które wyzwalają takie życzenia :) :vino:
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

Awatar użytkownika
lczerwosz
Administrator

#30 Post autor: lczerwosz » 11 sty 2016, 13:36

Scena w kinie, chwilowa cisza.
- No co pan, weź pan te ręce.
- Bardzo przepraszam.
- Ale nie pan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”