Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Niedzisiejszy
Kontakt:

Re: ***

#21 Post autor: Niedzisiejszy » 15 paź 2016, 23:56

Wiele osób w naszych czasach bierze udział w licznych akcjach, kampaniach, wspiera organizację pomagające ubogim, chorym, pokrzywdzonym, ale mimo to ile w człowieku egoizmu, jak i też syndromu: niechcemisie.

Wielu z nas raczej nie zamieniło by wygodnego, ciepłego domu, sytego posiłku i spokojnego życia na pomoc ubogim, przebywaniu w ich towarzystwie, trudno jest zamienić wspomniane w wierszu pyszne wino na prostą wodę, wiele osób po prostu to przerasta.
Dobrze, że zostało w nas choć odrobinę współczucia, choć moim zdaniem to i tak za mało.

Gratuluję ciekawego pomysłu i wykonania :rosa:

Pozdrawiam :)
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert

" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura

Awatar użytkownika
she

#22 Post autor: she » 17 paź 2016, 22:09

Małgosiu, Twoje skojarzenie jest właściwie w pełni uzasadnione. I masz rację, czasem borykając się z własnymi ogromnymi problemami, nieszczęściami, chorobami lub takimi nieszczęściami które dotykają najbliższych ludzie stają się heroiczni. Ale z drugiej strony od właśnie takich, chyba nikt nie wymagałby poświęceń jeszcze większych... A poza nimi jest jeszcze cała rzesza.
Dziękuję Ci bardzo, że się wypowiedziałaś.

Niedzisiejszy, zgadzam się z Tobą.
Serdecznie dziękuję za wpis. Jest mi bardzo miło, że Twój odbiór tekstu jest pozytywny.

Pozdrawiam Was.

Awatar użytkownika
Elunia

#23 Post autor: Elunia » 21 paź 2016, 11:45

Mam propozycję.
Osobiście dałabym tytuł "egoistka", a odpowiednio zmieniłabym puentę
więc masz rację
kiedy mnie tak nazywasz

Awatar użytkownika
barteczekm
Kontakt:

#24 Post autor: barteczekm » 21 paź 2016, 11:54

jak dobrze, że ten wiersz został wyciągnięty do góry. Komentarze tu są zbędne, bo wiersz sam za siebie mówi. Jedno co warto nadmienić to tylko tyle - niech wiersze Izy będą dobrą szkołą dla tych Pań, które chcą dobrze pisać swoim kobiecym odczuwaniem. Iza wiesz, że zawsze szacun. :) Pozdrawiam
" a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze
ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych

niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają
pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę"

Z. Herbert

Awatar użytkownika
Elunia

#25 Post autor: Elunia » 21 paź 2016, 13:39

barteczekm pisze:Komentarze tu są zbędne
Jednak zostawiłeś komentarz. Jak każdy, co chce napisać swoje odczucia.

Awatar użytkownika
she

#26 Post autor: she » 25 paź 2016, 22:53

Eluniu, ciekawy pomysł, tylko minus jest taki, że dla mnie wtedy już pierwsze słowo byłoby puentą, bo przecież wtedy od razu wykładam wszystko na stół.
Ale zastanowię się, dzięki.

Bartek, no również dzięki, miło mi... ale wiesz, komentarz przynoszący wrażenia czytającego - zawsze w cenie.

Pozdrowienia dla Was!

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”