A co to "trwalnik"?
spinner i żółwik
- Elunia
spinner i żółwik
-
spinner i żółwik
Elunia daj spokój, proszę wpadnij przy innej okazji niech się wyśmierdzi.
Nie bój się snów, dzielić się tobą nie będę. - Eka
- Nula.Mychaan
Pisanie o błahostkach jest sztuką, doszukiwałam się zupełnie innych treści, dlatego miałam kłopot z interpretacją.
Podoba mi się określenie skrytoszyjny
Podoba mi się określenie skrytoszyjny

Może i jestem trudną osobą,
ale dobrze mi z tym,
a to co łatwe jest bez smaku, wyrazu i znaczenia
ale dobrze mi z tym,
-
spinner i żółwik
- Elunia
spinner i żółwik
No fakt śmierdzi i na dokładkę, nie na temat. Niestety czytanie o zwykłych sprawach, niektórym sprawia trudność.
Mam podobne odczucie jak Nula i myślałam, że to literówka i powinno być "trawnikiem". Trawnik koło domu z czterolistną, daje nadzieję na szczęście.
Pozdrawiam
Mam podobne odczucie jak Nula i myślałam, że to literówka i powinno być "trawnikiem". Trawnik koło domu z czterolistną, daje nadzieję na szczęście.
Pozdrawiam

-
spinner i żółwik
Trwalnik od trawnika, może próba określenia czegoś co także jest warte pielęgnacji.
Skoro jedni mają oczka wodne, inni skalniki niech ci mają trwalnik.
Skoro jedni mają oczka wodne, inni skalniki niech ci mają trwalnik.
- Elunia
spinner i żółwik
No niech będzie trwalnik, taki na stałe. Mnie się podoba, jest ciekawie.
- Nula.Mychaan
No i wyszły u mnie braki z systematyki, a tak kocham biologię 
Ja ten trwalnik odczytywałam jak trwałość domu, nie fizycznego budynku, a rodziny, szczęśliwej rodziny.

Ja ten trwalnik odczytywałam jak trwałość domu, nie fizycznego budynku, a rodziny, szczęśliwej rodziny.
Może i jestem trudną osobą,
ale dobrze mi z tym,
ale dobrze mi z tym,
- eka
- Moderator
spinner i żółwik
Tolerancji nie ma wobec tematów ujętych w kodeksie karnym jako zabronione, co zresztą przenosi się na treść określonego punktu regulaminu portalu, i to każdego portalu. Reszta, czyli impulsy, motywacje, zapis, czy treść utworu to sprawa autorska. Nie można domagać się zaprzestania pisania w sposób jaki nam nie leży. Można oczywiście poddać krytyce status quo tekstu, ale w sposób, upraszam grzecznie, kulturalny.
Oponentów Witkowego pisania nikt nie zmusza do otwierania posta. To nie szkółka, a teksty Witki nie są lekturą obowiązkową do zaliczenia sprawdzianu, klasówki czy obowiązkowych testów z języka ojczystego.
To, że niektórzy poza np. malarstwo realistyczne wyjść nie potrafią, nie znaczy, że surrealizm, abstrakcjonizm trzeba usunąć z kultury.
Mam nadzieję, że komentarze skonfliktowanych stron ograniczą się do rzeczowych polemik, pozbawionych niemiłych akcentów ad personam.
Pola literatury to więcej niż trójpolówka.
Różnorodność rządzi i dlatego każdy coś znajdzie dla siebie.
Oponentów Witkowego pisania nikt nie zmusza do otwierania posta. To nie szkółka, a teksty Witki nie są lekturą obowiązkową do zaliczenia sprawdzianu, klasówki czy obowiązkowych testów z języka ojczystego.
To, że niektórzy poza np. malarstwo realistyczne wyjść nie potrafią, nie znaczy, że surrealizm, abstrakcjonizm trzeba usunąć z kultury.
Mam nadzieję, że komentarze skonfliktowanych stron ograniczą się do rzeczowych polemik, pozbawionych niemiłych akcentów ad personam.
Pola literatury to więcej niż trójpolówka.
Różnorodność rządzi i dlatego każdy coś znajdzie dla siebie.
- mirek13
spinner i żółwik
Niech się wiesza radośnie na sośnie w duchu podwójnego surrealizmu, tylko niech ma wyczucie i nie zapycha strony, bo człowiek nie zdąży nic innego zobaczyć poza ogłowionymi żółwiami w stanikowych grafikach.