iiii - tutaj dominuje widać była taka potrzeba autora
wgłębiając się bardziej liryk pierwsza klasa
Atrapa
- niebieskooka14
Atrapa
ASie, Tobie również serdecznie dziękuję. Jest pewna ilość komentarzy, które docierają do mnie z takim impetem, że mam wrażenie jakbym czuła na plecach dłonie, które popychają mnie do przodu.
Uśmiechałam się lekko podczas czytania przypominając sobie ile razy bywało, że nosiło mnie po całym domu, gdy nie umiałam przenieść na kartkę tych szalejacych w głowie pomysłów na wiersz. Raziła wtedy ta biel, oj raziła. W każdym razie staram się teraz podchodzić do takich "kryzysów" z ciut większym spokojem.
Uśmiechałam się lekko podczas czytania przypominając sobie ile razy bywało, że nosiło mnie po całym domu, gdy nie umiałam przenieść na kartkę tych szalejacych w głowie pomysłów na wiersz. Raziła wtedy ta biel, oj raziła. W każdym razie staram się teraz podchodzić do takich "kryzysów" z ciut większym spokojem.
Ostatnio zmieniony 20 sie 2017, 12:06 przez niebieskooka14, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nula.Mychaan
Atrapa
Niestety ja też nic nie wiem na ten temat.

- Ania Ostrowska
Atrapa
ze spraw technicznych - z pierwszego wersu drugiej strofy pozbyłabym się "ty" oraz trochę mnie razi powtórzone "w" w sąsiednich wersach (ostatni pierwszej i pierwszy drugiej strofy). Przeczytałam uważnie wszystkie "za" i "przeciw" w komentarzach dotyczące hojnego wykorzystania "i". Wydaje mi się, że do treści wiersza taki zabieg pasuje, nie mam negatywnych odczuć. Mam natomiast problem z uchwyceniem samej treści wiersza, tego co chcesz w nim czytelnikowi przekazać; być może to kwestia wykorzystania mocno zużytych już w poezji słów i określeń (tez była o tym mowa już wcześniej), jakby zbytnio wypolerowanych, bo moja uwaga zbyt łatwo i gładko się po nich prześlizguje. Nie mogę napisać oklepanego komentarza, że "wiersz mnie zatrzymał", bo właśnie niestety nie zatrzymał. Pozdrawiam
- niebieskooka14
Atrapa
Rozumiem. Kolejnym utworem spróbuję zatrzymać.
Dziękuję za opinię.
Dziękuję za opinię.