Drżenia

Moderatorzy: Gloinnen, eka

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ewa Włodek

Re: Drżenia

#21 Post autor: Ewa Włodek » 14 lis 2012, 13:50

coobus pisze: Cicha skarga, taka wduszona w poduszkę. Albo tylko wydaje się skargą.
że cicha - to fakt, Coob, i miała być cicha, więc miło czytać, że "poczułeś" tę ciszę. I nie wiem, czy skarga, raczej - kontemnplacja?
:kiss:
paniladaco pisze: wiersz chyba niezapomniany , bo znów wróciłem pod niego
a wiesz, żeś mnie zaskoczył? Nie przypuszczałam, że można wracać do wiersza o takiej tematyce...

e_14scie pisze: Takie wiersze Ewo, można pisać dopiero wtedy, gdy nabierze się pewnego dystansu. Zaraz po, jest tylko ból i on tu rządzi.
nabranie dystansu zajęło mi kilka lat, Ewo. A później, ni stąd, ni zowąd - pojawiły się wiersze. Wczesniej - nawet nie myślałam, że będę je pisać...
:rosa: :rosa: :rosa:

Withkacy pisze: Bezsenne,bezsen/ takie powtórzenie można uniknąć
szelest /zamieniłbym na szmer
dziekuję za konstruktywną radę, skorzystam, jeśli pozwolisz.
Withkacy pisze: Po to, żeby po / trochę niezręczne
tutaj - mam świadomośc tej niezręczności, ale celowo uzyłam takiego potocznego sformułowania, żeby zasygnalizować calkiem kolokwialny tok myślenia. Ale skoro bardzo razi - spróbuję zmienić...
:vino: :vino:

Drodzy Państwo, pięknie Wam dziękuję, że wstąpiliście, daliście wierszowi Swój czas i powiedzieliście wszystkie dobre, mądre i konstruktywne słowa... Moc serdeczności z uśmiechami do Was posyłam...
Ewa

Damian Sawa

#22 Post autor: Damian Sawa » 15 lis 2012, 14:59

Ewo, ten wiersz jest bardzo dojrzały. Potwierdza to każdy wers, lubię tak posiedzieć i zamyślić się. A tutaj jest nad czym. Ciekawa dyskusja także pod wierszem. Podoba mi się szczególnie puenta..Ma w sobie tajemniczość.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ewa Włodek

#23 Post autor: Ewa Włodek » 15 lis 2012, 15:36

Damian Sawa pisze: Ewo, ten wiersz jest bardzo dojrzały
dojrzały - powiadasz, Damianie? To chyba dlatego, że i peelka, i autorka - to kobiety "w leciech"...
:)
Damian Sawa pisze: Podoba mi się szczególnie puenta..Ma w sobie tajemniczość
tajemniczość pointy - cóż, smierć zawsze jest tajemnicza, ale może przestanie być, gdy przekroczymy tę cienką, czerwona linię miedzy "tym" i "tamtym" światem...
:) :)

Pięknie Ci dziękuję za odwiedziny, za chwilę dla wiersza i za dobre, serdeczne słowo...
I mnośtwo uśmiechów posyłam...
Ewa

ono

#24 Post autor: ono » 15 lis 2012, 16:41

Ewa Włodek pisze:a wiesz, żeś mnie zaskoczył? Nie przypuszczałam, że można wracać do wiersza o takiej tematyce...

można, bo wiersz ciągle łazi mi po głowie :rosa:

Awatar użytkownika
Ewa Włodek

#25 Post autor: Ewa Włodek » 15 lis 2012, 17:50

paniladaco pisze: można, bo wiersz ciągle łazi mi po głowie
masz Ci los! A jaki jest tego powód?
:) :) :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”