że cicha - to fakt, Coob, i miała być cicha, więc miło czytać, że "poczułeś" tę ciszę. I nie wiem, czy skarga, raczej - kontemnplacja?coobus pisze: Cicha skarga, taka wduszona w poduszkę. Albo tylko wydaje się skargą.

a wiesz, żeś mnie zaskoczył? Nie przypuszczałam, że można wracać do wiersza o takiej tematyce...paniladaco pisze: wiersz chyba niezapomniany , bo znów wróciłem pod niego

nabranie dystansu zajęło mi kilka lat, Ewo. A później, ni stąd, ni zowąd - pojawiły się wiersze. Wczesniej - nawet nie myślałam, że będę je pisać...e_14scie pisze: Takie wiersze Ewo, można pisać dopiero wtedy, gdy nabierze się pewnego dystansu. Zaraz po, jest tylko ból i on tu rządzi.

dziekuję za konstruktywną radę, skorzystam, jeśli pozwolisz.Withkacy pisze: Bezsenne,bezsen/ takie powtórzenie można uniknąć
szelest /zamieniłbym na szmer
tutaj - mam świadomośc tej niezręczności, ale celowo uzyłam takiego potocznego sformułowania, żeby zasygnalizować calkiem kolokwialny tok myślenia. Ale skoro bardzo razi - spróbuję zmienić...Withkacy pisze: Po to, żeby po / trochę niezręczne

Drodzy Państwo, pięknie Wam dziękuję, że wstąpiliście, daliście wierszowi Swój czas i powiedzieliście wszystkie dobre, mądre i konstruktywne słowa... Moc serdeczności z uśmiechami do Was posyłam...
Ewa