teraz

Moderatorzy: Gloinnen, eka

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

Re: teraz

#31 Post autor: skaranie boskie » 29 sie 2014, 21:54

skaranie boskie pisze:Pojawianie się tutaj kolejnych postów odbiegających od meritum spowoduje zamknięcie tematu.
Tymczasem panowie ciągniecie dalej.
O ile jestem w stanie zrozumieć link podany przez Haikera, podpowiadający wycieczkę za moją sugestią, o tyle trudno mi się pogodzić z tym, co
emcek pisze:też dodam, w ostatnim wierszu roztocze staję się np. grafomanem :) Bóg raczy wiedzieć kim jeszcze będę do końca roku, prośba, zwróćcie na to moi drodzy uwagę :myśli:
Na razie się powstrzymam przed zamknięciem wątku, a to wyłącznie przez wzgląd na wpis Berele, jak najbardziej merytoryczny.
Proszę jednak PT Dyskutantów o traktowanie w przyszłości wpisów kolorowanych przez administratora poważnie.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
Patka

Re: teraz

#32 Post autor: Patka » 30 sie 2014, 21:46

Na początek - wywaliłabym grafikę, bo nie wiem, jak ma dopełnić wiersz, pomóc w interpretacji albo nie wiem, co jeszcze. Choć drzewka ładne (ale wierzby z mojej okolicy ładniejsze, o). Chyba że mi autor porządnie wyjaśni, dlaczego właśnie ta grafika trafiła nad wierszem (dlaczego nie pod? Czyżby była ważniejsza od wiersza?). Mam wrażenie, że wklejasz grafiki do tekstów na chybił-trafił, bo chcesz, by ładniej wyglądało. Nie wygląda ładnie. Nie wiem, kogo obchodzi jakiś obrazek przy utworze, jeśli to właśnie utwór mamy komentować. Oczywiście dodawanie czegokolwiek do tekstów nie jest zabronione, ale niech to jakoś wygląda.
emcek pisze:już wiem lepsze staje się teraz
jakbym tylko przebiegł
zapomniał dorysować jutro
"już wiem" - bardzo ograny początek, podobnie jak np. "pamiętasz", który niewiele wnosi, jeśli nie nic, więc też bym wyrzuciła. A przynajmniej zmieniła na jakiś inny, który by nie odrzucał od wiersza oklepaństwem.
emcek pisze:z kubkiem świtu w ręku
To mi się podoba. I tylko to.
Wiersz jakich wiele, choć też nie tragiczny. Ale żeby napisać nietragiczny wiersz, nie trzeba mieć wielkiego talentu, więc to raczej tylko spostrzeżenie, a nie pochwała.

Pozdrawiam
Patka

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”