ubieram choinkę...

Moderatorzy: Gloinnen, eka

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
ELKA

Re: ubieram choinkę...

#41 Post autor: ELKA » 19 gru 2015, 7:56

eka pisze: Elka, nie przez wierszyk, ale przez sposób komentowania opinii innych recenzentów. przez pana Ono.
To zasadnicza różnica

Zobacz, jak komentuje Pacia... i jeszcze Skaranie ją za to chwali...

ono

#42 Post autor: ono » 19 gru 2015, 8:31

eka pisze:Ono, ostrzegam, następny taki gruboskórny zwrot i dam upomnienie.
Masz wielką szansę na pobyt w sanatorium.
groźby? nowomoda na ósmym! czy ty nie widziałaś cudzysłowia ! poetka i nic nie widzi.
eka pisze: przez pana Ono.
wot i godziwość! jak już się pisze Ono z dużej litery ( nick mój brzmi: ono) to godzi się, lub logicznie by było napisać Pana Ono. Polecam Kamyczka.

Przepraszam wszystkich za offtopik, ale zostałem zmuszony offtopikiem eko - wolno jednemu, wolno i drugiemu.
Przypominam jako niemoderator, że pod wierszem komentuje się wiersz , a nie komentatora - to tak nieco w sprawie sanatorium. Nie lubię publicznych osobistych wycieczek pod wierszami. Tyle jest miejsca w innych okienkach i...służę też privem

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#43 Post autor: eka » 19 gru 2015, 8:53

Upomnień nie daje się za treść wierszy, ale za brak kultury komentowania, czyli konkretnie w Twoim przypadku za określenie: niegodziwcy. Cudzysłów treści nie zmienia.
Nie pozwolę, abyś w ramach przyznanej sobie wolności (jakże dalekiej od zasad grzeczności Pana Kamyczka) obrażał innych użytkowników Forum.
Moderator niestety nie może ograniczać się wyłącznie do komentowania utworów.
Musi reagować na gruboskórne, chamskie, niestosowne wypowiedzi.
Proszę, powstrzymaj się, liczę na to, że był to ostatni taki występ.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Gorgiasz
Moderator

#44 Post autor: Gorgiasz » 19 gru 2015, 9:47

ono pisze: groźby? nowomoda na ósmym! czy ty nie widziałaś cudzysłowia ! poetka i nic nie widzi.
Jeśli moderator zwraca uwagę, to nie ma to nic wspólnego z groźbą. O tym wiedzą nawet nowicjusze, a Ty nim nie jesteś, więc nie udawaj, że nie wiesz. Twoja wypowiedź jest co najmniej niestosowna.
ale zostałem zmuszony offtopikiem eko - wolno jednemu, wolno i drugiemu.
Skoro zapomniałeś, jaka jest rola moderatora, to proponuję lekturę Regulaminu Forum. W szczególności punkt IV.1

ono

#45 Post autor: ono » 19 gru 2015, 19:18

Gorgiasz pisze:eśli moderator zwraca uwagę, to nie ma to nic wspólnego z groźbą. O tym wiedzą nawet nowicjusze, a Ty nim nie jesteś, więc nie udawaj, że nie wiesz. Twoja wypowiedź jest co najmniej niestosowna.
senataorium?! to nowomowa . to nowy język na ósemce. czy moderator ma patent na nieomylność, a reszta pozaszywane usta i zgodę na każde tupnięcie . w jakim swiecie zyjesz kolego?
Gorgiasz pisze:koro zapomniałeś, jaka jest rola moderatora, to proponuję lekturę Regulaminu Forum. W szczególności punkt IV.1
czytałem. i nie to o czym mó3wimy z tego wynika.

Dodano -- 19 gru 2015, 20:42 --
eka pisze:Musi reagować na gruboskórne, chamskie, niestosowne wypowiedzi.
Proszę, powstrzymaj się, liczę na to, że był to ostatni taki występ.
Pozdrawiam.
poczytaj swoje wypowiedzi.
moje występy sa moje. twoje sa twoje. i tego sie trzymajmy dla dobra obu stron

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#46 Post autor: skaranie boskie » 19 gru 2015, 22:46

ono pisze:
skaranie boskie pisze:Mam nadzieję, że wyjaśniłem Ci przyczyny, dla których nie wszyscy padli (czy to z zachwytu, czy to z pobudek religijnych) na kolana, czytając.
ja padłem, bo mnie się wiersz podoba
Ty, pomimo ogromnej dawki megalomanii, to jeszcze nie "wszyscy".
To jedno, a drugie - zapamiętaj sobie, że moderator jest od pilnowania porządku i przestrzegania regulaminu i jeśli zwraca Ci uwagę, to możesz albo się dostosować, albo zwrócić się do któregoś z adminów z wątpliwościami. Niestosowanie się do zaleceń osób zarządzających Portalem skutkuje u nas odpowiedzialnością przewidzianą w regulaminie i oświadczam Ci, że nie zawaham się Cię do niej pociągnąć.Tymczasem Cię upominam, żebyś stonował nieco swoje wypowiedzi, zwłaszcza te, o których napisała Eka (nie Eko, jak byłeś łaskaw napisać).
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

ono

#47 Post autor: ono » 20 gru 2015, 8:41

skaranie boskie pisze:Ty, pomimo ogromnej dawki megalomanii, to jeszcze nie "wszyscy".
cholera , czyżbym coś niezbyt wyraźnie napisał! albo ktoś nie umie czytać.
wyraźnie napisałem , że mnie się podoba - nic nie wspominałem o wszystkich.
skaranie boskie pisze:zapamiętaj sobie,
zapamiętam
skaranie boskie pisze:moderator jest od pilnowania porządku i przestrzegania regulaminu
liczę na to, jednak powinien stosować się do regulaminu, a nie do własnego widzimisię
skaranie boskie pisze: jeśli zwraca Ci uwagę, to możesz albo się dostosować, albo zwrócić się do któregoś z adminów z wątpliwościami.
czytasz to jako admin i nie reagujesz na offtopik moderatora pod wierszem, komentowanie komentującego...to jest w regulaminie - staram się go dotrzymywać. cóż więc mam Ci odpowiedzieć na ta uwagę. sam nie wiem.
skaranie boskie pisze:Niestosowanie się do zaleceń osób zarządzających Portalem skutkuje u nas odpowiedzialnością przewidzianą w regulaminie
zgadzam się , ale...stosujmy się więc WSZYSCY do regulaminu. Zarządzający mają większe zobowiązania do jego przestrzegania.
skaranie boskie pisze:oświadczam Ci, że nie zawaham się Cię do niej pociągnąć.Tymczasem Cię upominam, żebyś stonował nieco swoje wypowiedzi, zwłaszcza te, o których napisała Eka
wiem, wiem. kiedy brakuje argumentów, to najlepiej zamknąć komuś usta (ostatnio oglądam takie sceny na obradach plenarnych Sejmu)
skaranie boskie pisze:nie Eko, jak byłeś łaskaw napisać
to raczej błąd, albo...jakbyś napisał pisząc do tej osoby: "droga Ewo" czy "droga Ewa". ja wybrałem formę "droga Eko" - czy słusznie , sam sobie 0dpowiedz. Odpowiedz. Odpowiedz.

pozdrawiam nieco zawiedzony :sorry: Stalingrad trzyma się twardo - tak pisano kiedyś w rosyjskiej prasie

ps. jeszcze raz przypominam, że pod wierszem piszemy o wierszy, a offtopikowanie pod nim jest wspólnym wykroczeniem przeciw wspólnemu regulaminowi. Można przecież tą dyskusję priwadzic w innym okienku (nawet na privie), ale po co mamy zaśmiecać tablicę pod wierszem ELKI. jaki w tym widzicie cel (Ty i eka)???

Podróżniczka

#48 Post autor: Podróżniczka » 20 gru 2015, 9:00

a ona ciągle płonie
rodzącą się nadzieją

przy wspólnym stole
łączy wiarę i ateizm
kawałkiem opłatka

to kupuję :ok:

Pozdrawiam :kofe:

ELKA

#49 Post autor: ELKA » 20 gru 2015, 9:16

Dziękuję Podróżniczko, o to przede wszystkim mi chodziło,

ale zamiast połączyć - podzieliłam i teraz jest mi z tego powodu bardzo przykro,

niemniej jednak mam nadzieję, że od teraz, ten wiersz, będzie tylko łączył... może właśnie dzięki Tobie, za co raz jeszcze serdecznie Ci dziękuję.

Pozdrawiam. elka. :kofe: :rosa:

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”