Czas kaleczy
myśli na strzępy,
uwięzione w czarnej walizce
poczekają na dzień,
kiedy na obcej ziemi
załopocze wiatr.
Wnętrze
łagodzi nastrój,
nie rozprasza szalonych,
jutro
nad górami Hindukusz
będą fruwać do woli.
A kiedy Ikar osiądzie,
pliki jak kule
wstrzelą się w emocje,
nostalgia zacznie dryfować,
do miejsc,
gdzie orła cień
Myśli
- coobus
Re: Myśli
Lubię Twoje wiersze, jak już wiesz. Chętnie do nich zaglądam. Ten oceniam jako słabszy. Każdy ma takie w swoich zbiorach. Wiem, że kolejnym znów trafisz w moją wrażliwość. Pozdrawiam cieplutko 

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
- lczerwosz
- Administrator
Ja się zgadzam z Coobusem. Myślę, że wiersz jest napisany jakby na zamówienie. Twoje, wprawdzie, własne. W związku z podróżą. No i ten "Ikar" i "orła cień" lub "obca ziemia" - trochę patetycznie. Rym: szalonych-do woli. Delikatny, ładny, ale pojedynczy. Nie rozumiem plików, co się mają wstrzelić.
Z pozdrowieniami. Leszek.
- anastazja
to jest ładne GajuGajka pisze:Czas kaleczy
myśli na strzępy,

A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"
-
Leszku jesteś Orłem !!! Tak wiersz napisany prawie na zamówienie i skierowany do konkretnej osoby. Znajomy właśnie wyjechał na misję do Afganistanu. Prowadzi blog w necie (pliki jak kule wstrzelą ...)dostępny dla wszystkich i dlatego takie a nie inne słowa.lczerwosz pisze:Ja się zgadzam z Coobusem. Myślę, że wiersz jest napisany jakby na zamówienie. Twoje, wprawdzie, własne. W związku z podróżą. No i ten "Ikar" i "orła cień" lub "obca ziemia" - trochę patetycznie. Rym: szalonych-do woli. Delikatny, ładny, ale pojedynczy. Nie rozumiem plików, co się mają wstrzelić.
Bardzo dziękuje

Dodano -- 01 gru 2013, 10:52 --
Dziękuję Coobusiku czasem coś się nie udaje, ale staram się jak mogę .Dziękuje, że zajrzałeścoobus pisze:Lubię Twoje wiersze, jak już wiesz. Chętnie do nich zaglądam. Ten oceniam jako słabszy. Każdy ma takie w swoich zbiorach. Wiem, że kolejnym znów trafisz w moją wrażliwość. Pozdrawiam cieplutko

Dodano -- 01 gru 2013, 10:52 --
Dziękuję Nasteńkoanastazja pisze:to jest ładne GajuGajka pisze:Czas kaleczy
myśli na strzępy,