Akwarium

Moderatorzy: Gloinnen, eka

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
ayalen

Akwarium

#1 Post autor: ayalen » 24 lis 2013, 6:18

Kolorowe ptaki cierpliwie czekają
za szybą,
i wystarczy na chwilę zamknąć oczy,
aby przekroczyć ciemną, kruchą jak szkło
taflę - po drugiej stronie nie ma już nocy;
przestrzeń rozchyla się miękko,
prowadząc w objęcia błękitu.
Czasem odległe już, snujące się
na powierzchni cienie przywołują niepokój,
cichnący w oczach tych
którzy z bliska zupełnie nie przypominają ptaków - gdyby nie skrzydła,
można byłoby wziąć ich za ludzi.

ono

Re: Akwarium

#2 Post autor: ono » 24 lis 2013, 9:41

ayalen pisze:Kolorowe ptaki cierpliwie czekaja
za szyba,
i wystarczy na chwile zamknac oczy,
aby przekroczyc ciemna, krucha jak szklo
tafle- po drugiej stronie nie ma juz nocy;
przestrzen rozchyla sie miekko,
prowadzac w objecia blekitu.
Czasem odlegle juz, snujace sie
na powierzchni cienie przywoluja niepokoj,
cichnacy w oczach tych
ktorzy z bliska zupelnie nie przypominaja ptakow- gdyby nie skrzydla,
mozna byloby wziac ich za ludzi.
ogonki i znaczki nad literkami obowiązują każdego - brak jednego t może być przypadek, powtarzające się to...niechlujstwo - traktowanie czytelnika jak pitekantropusa.

trochę opowiadaniowo, ale w końcówce wiersz zrobił sie całkiem, całkiem...może warto nad nim jeszcze popracować.

pzdr

ayalen

#3 Post autor: ayalen » 24 lis 2013, 10:06

Przepraszam uprzejmie- badz laskaw wskazac mi owe brakujace i powtarzajace sie "t"- bo chyba zasleplam?
W sprawie ogonkow i znaczkow prosze zwrocic sie do administracji z wnioskiem o zbanowanie mnie z powodu nieobowiazkosci polegajacej na braku klawiatury z polskim alfabetem, oraz niemoznosci wprowadzenia stosownej aplikacji- w tej sprawie prosze zwrocic sie do mojego- i jedynego operatora, podaje namiary: www. libyana.ly Obowiazkowe jest to co uznamy za obowiazkowe, i co sluzy ulatwianiu zycia, a nie czynieniu go upierdliwym.
Dziekuje za komentarz.

ono

#4 Post autor: ono » 24 lis 2013, 10:17

ayalen pisze:Przepraszam uprzejmie- badz laskaw wskazac mi owe brakujace i powtarzajace sie "t"- bo chyba zasleplam?

t - wkradło się samo do komentarza (chochlik) - ślepota Ci nie grozi :myśli: :smoker: :crach: - raczej dobrze by było byś przeczytał koniec mojego komentarza i do niego się odniósł , a wtedy będę pewien że i jasnota i czytanie ze zrozumieniem jest Twoją mocną stroną :)
ayalen pisze: prosze zwrocic sie do administracji z wnioskiem o zbanowanie mnie z powodu nieobowiazkosci polegajacej na braku klawiatury z polskim alfabetem

po co ta dramaturgia - rejtanem nie zostaniesz... :( nikt nie musi wiedzieć (chyba, że duch święty) , że masz taką lichą klawiaturę :wstyd:

ayalen

#5 Post autor: ayalen » 24 lis 2013, 10:46

Kamil, nie lubie i nie chce byc nieuprzejma, ale skoro nadales taki ton tej rozmowie- wypada tym samym tonem odpowiedziec: jeszcze raz uprzejmie dziekuje za uwagi, mniejsza o to ze chybione, i z czystym sumieniem nie polecam sie na przyszlosc.
Jeszcze tylko gwoli wyjasnienia sposobu narracji: tam, w glebi blekitu nie ma krotkich, nerwowych impulsow, wszystko rozplywa sie w akwamarynie, lacznie z narratorem. Wspolnie tworza ultrafiolet.

ono

#6 Post autor: ono » 24 lis 2013, 11:34

ayalen pisze:jeszcze raz uprzejmie dziekuje za uwagi, mniejsza o to ze chybione,
sprzeka :jez: ....ale daruję Ci - ja też taki kiedyś byłem :bee: :bee: :bee:

pzdr

ayalen

#7 Post autor: ayalen » 24 lis 2013, 12:02

a mozna wiedziec co znaczy "sprzeka"?

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#8 Post autor: Gloinnen » 24 lis 2013, 13:11

Ayalen odwiedza nasze forum z telefonu komórkowego i łączy się z nami z zagranicy za pośrednictwem - jak widać - dość egzotycznego operatora. Wydaje mi się, że w tej chwili większość użytkowników forum zna ją i świetnie zdaje sobie sprawę, że brak znaków diakrytycznych w jej postach nie jest skutkiem niedbałości i niechlujstwa, a wynika z niedoskonałości sprzętu i ograniczeń technicznych.
Zwracam się do wszystkich użytkowników z prośbą o przyjęcie powyższego do wiadomości i wyrozumiałość.
Dotyczy to nie tylko Ayalen, lecz wszystkich osób, które ewentualnie mogłyby w przyszłości mieć podobne kłopoty.

Kamilu, wybacz, że pod Twoim postem. Problem istnieje od dłuższego czasu, niejedna osoba już podnosiła te same zarzuty, więc należy go w końcu jakoś rozwiązać, aby nikt nie czuł się urażony - ani Autorka, ani czytelnicy.

Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

ayalen

#9 Post autor: ayalen » 24 lis 2013, 13:45

Glo, dziekuje Ci bardzo, nawet nie o uraze tu chodzi, bo w koncu bladzic jest rzecza ludzka, byleby uczyc sie na bledach. Ja zawsze jestem bardzo wdzieczna za pokazanie mi bledu- (ow), czasami jest to przeoczenie, czasem pospiech, niekiedy niewiedza, ale pokazywanie a wytykanie czyms sie jednak roznia. Wystarczy zapytac, wystarczy powiedziec, normalnie, po ludzku.
Wiec serdecznie przepraszam wszystkich za niedogodnosc przy czytaniu moich tekstow, nie jest to wynik niedbalosci, lekcewazenia czy zlej woli. Probowalam z kilkoma aplikacjami- niektore zupelnie sie nie instaluja, niektore po zainstalowaniu nie dzialaja.

ono

#10 Post autor: ono » 24 lis 2013, 17:52

ayalen pisze:a mozna wiedziec co znaczy "sprzeka"?

sprzeka to niezłośliwe (raczej zartobliwe) określenie osoby, która się sprzecza (ton mój wyrazał fakt lubienia Ciebie)
Gloinnen pisze:Ayalen odwiedza nasze forum z telefonu komórkowego i łączy się z nami z zagranicy za pośrednictwem - jak widać - dość egzotycznego operatora. Wydaje mi się, że w tej chwili większość użytkowników forum zna ją i świetnie zdaje sobie sprawę, że brak znaków diakrytycznych w jej postach nie jest skutkiem niedbałości i niechlujstwa, a wynika z niedoskonałości sprzętu i ograniczeń technicznych.
Zwracam się do wszystkich użytkowników z prośbą o przyjęcie powyższego do wiadomości i wyrozumiałość.
Dotyczy to nie tylko Ayalen, lecz wszystkich osób, które ewentualnie mogłyby w przyszłości mieć podobne kłopoty.

Kamilu, wybacz, że pod Twoim postem. Problem istnieje od dłuższego czasu, niejedna osoba już podnosiła te same zarzuty, więc należy go w końcu jakoś rozwiązać, aby nikt nie czuł się urażony - ani Autorka, ani czytelnicy.

Gloinnen.
wystarczyło to wyjaśnić i byłoby po bólu - potrafiłbym zrozumieć, ale....nie jestem duchem świętym
ayalen pisze: ale pokazywanie a wytykanie czyms sie jednak roznia.
- nie wytykałem - zwróciłem uwagę
ayalen pisze:Wystarczy zapytac,
...ale przede wszystkim wystarczy wyjaśnić (przez piszącego) - wszak komentator był tym drugim
ayalen pisze:Wiec serdecznie przepraszam wszystkich za niedogodnosc przy czytaniu moich tekstow, nie jest to wynik niedbalosci, lekcewazenia czy zlej woli.

ayalen, tyle tu już wyjaśniono, że nie musisz przepraszać :rosa: :sorry:

pzdr

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”