Pozytywka
- niebieskooka14
Pozytywka
Zamiast miłości
trzyma
sprężyna.
Zmieńmy melodię,
zgubiłam się w twojej.
Wolna dusza w niewoli;
dłużej nie wytrzyma.
Kochanie;
nie chcę być twoją
pozytywką.
trzyma
sprężyna.
Zmieńmy melodię,
zgubiłam się w twojej.
Wolna dusza w niewoli;
dłużej nie wytrzyma.
Kochanie;
nie chcę być twoją
pozytywką.
Ostatnio zmieniony 01 gru 2015, 11:37 przez niebieskooka14, łącznie zmieniany 2 razy.
- Gloinnen
- Administrator
Re: Pozytywka
No właśnie.niebieskooka14 pisze:Litości

Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
- Administrator
Nie będziesz - nie ta melodia...niebieskooka14 pisze:nie chcę być Twoją
pozytywką.
Absolutnie na

Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Witaj na Ósmym!
Lekki i zabawny tekst, z fajną pointą. Zaimki do zmiany pisowni (z wielkiej litery na małą).
Łapiesz rytm całkiem dobrze.
Admini zaszczycili Cię swoją opinią, jaka by ona nie była, zawsze to lepsze niż milczenie.
Przyjemnie się czytało.
Powodzenia!

Lekki i zabawny tekst, z fajną pointą. Zaimki do zmiany pisowni (z wielkiej litery na małą).
Łapiesz rytm całkiem dobrze.
Admini zaszczycili Cię swoją opinią, jaka by ona nie była, zawsze to lepsze niż milczenie.

Przyjemnie się czytało.
Powodzenia!

- skaranie boskie
- Administrator
Jak widać, różnimy się gustami.
Pamiętam, jak kiedyś Glo napisała, że można się pięknie różnić.
Wyżej mamy przykład wprowadzenia tej idei w życie.
I dobrze, że utwór może się jednym podobać, innym zaś nie. Inaczej portal byłby nudny.
Pamiętam, jak kiedyś Glo napisała, że można się pięknie różnić.
Wyżej mamy przykład wprowadzenia tej idei w życie.
I dobrze, że utwór może się jednym podobać, innym zaś nie. Inaczej portal byłby nudny.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.
Wiersz nie jest zły, mnie się podoba, ponieważ dobrze ujęłaś pewien rodzaj stosunków międzyludzkich w których jedna osoba żąda, by druga się podporządkowywała. Niektórzy nie umieją lub nie chcą odróżniać miłości od manipulowania drugim człowiekiem.
Widziałem tu znacznie gorsze wiersze i wychwalane pod niebiosa, toteż dziwią mnie komentarze administracji. Nowa osoba się pojawia, ale nie dostaje żadnej zachęty, konstruktywnych wskazówek tylko właściwie kąśliwe widzimisia.
Mnie się ta miniaturka podoba, jest prosta, ale nie patetyczna, czy przegadana.
Pozdrawiam.
Widziałem tu znacznie gorsze wiersze i wychwalane pod niebiosa, toteż dziwią mnie komentarze administracji. Nowa osoba się pojawia, ale nie dostaje żadnej zachęty, konstruktywnych wskazówek tylko właściwie kąśliwe widzimisia.
Pozdrawiam.
- niebieskooka14
Dziękuję za wszystkie opinię.
- Patka
Spojrzałam na twój wiek. O ile jest prawdziwy, to nie ma co się martwić, że źle piszesz (a raczej - że napisałaś słaby wiersz). Nie można wymagać, by nastolatka pisała genialne utwory. Jeszcze się wyrobisz, jeśli będziesz umiała korzystać odpowiednio z rad i nie przestraszysz się krytyki.
Zwrócę uwagę na aspekty techniczne wiersza. Nie podoba mi się np. nadmiar średników, ostatni można spokojnie zamienić na przecinek. Szkoda też, że się wkradł rym "sprężyna-wytrzymam". Usunęłabym "Litości", raczej nic nie wnosi, no i brzmi... jakoś dziwnie, śmiesznie. Pomysł ze zgubieniem się w czyjejś melodii jest całkiem ciekawy, ale to tyle z plusów. Teraz też dostrzegłam, że zwrotki się w ogóle do siebie nie kleją, jakby każda żyła swoim życiem, nie czyta się więc wiersz płynnie. "trzyma" i "sprężyna" zapisałabym w jednej linijce, tamtejsza przerzutnia mi się nie podoba, tzn nie widzę jej celowości.
Pozdrawiam
Patka
Zwrócę uwagę na aspekty techniczne wiersza. Nie podoba mi się np. nadmiar średników, ostatni można spokojnie zamienić na przecinek. Szkoda też, że się wkradł rym "sprężyna-wytrzymam". Usunęłabym "Litości", raczej nic nie wnosi, no i brzmi... jakoś dziwnie, śmiesznie. Pomysł ze zgubieniem się w czyjejś melodii jest całkiem ciekawy, ale to tyle z plusów. Teraz też dostrzegłam, że zwrotki się w ogóle do siebie nie kleją, jakby każda żyła swoim życiem, nie czyta się więc wiersz płynnie. "trzyma" i "sprężyna" zapisałabym w jednej linijce, tamtejsza przerzutnia mi się nie podoba, tzn nie widzę jej celowości.
Pozdrawiam
Patka
najbardziej skłaniam sie do tego komentarza - no moze jeszcze eka zbliżyła się do poziomu ...reszta wg mnie to wstyd(poza Patką). nie wiem ile autorka ma lat, ale często się dzieje, że (niebieskooka14) liczba w nicku oznacza wiek piszącego. gdyby autorka rzeczywiście miała lat 14 , to powiedziałbym , że wiersz bomba, ale gdyby to nie było tyle, to i tak wiersz przemawia.karolek pisze:Wiersz nie jest zły, mnie się podoba, ponieważ dobrze ujęłaś pewien rodzaj stosunków międzyludzkich w których jedna osoba żąda, by druga się podporządkowywała. Niektórzy nie umieją lub nie chcą odróżniać miłości od manipulowania drugim człowiekiem.
Pozdrawiam.

co się tu kurdele dzieje z komentatorami z poziomu administracyjnego! czaszki poszły w las??
pzdr
- niebieskooka14
Przyjęłam krytykę, postaram się do nie zastosować i z całą pewnością nie zrezygnuję przez to z pisania. 
Jeśli chodzi o wiek - słusznie państwo wywnioskowali, rzeczywiście mam 14 lat.
W każdym razie - serdecznie dziękuję za wszystkie komentarze.
Pozdrawiam.

Jeśli chodzi o wiek - słusznie państwo wywnioskowali, rzeczywiście mam 14 lat.
W każdym razie - serdecznie dziękuję za wszystkie komentarze.
Pozdrawiam.