Byłeś światłości nieskończonej
płomieniem,
nieujarzmionym,
dzikim źródłem wolności.
Ciepłem swej nadziei
rozjaśniałeś ciemności
nieprzerwane.
Dodawałeś odwagi,
zrzucając z ociężałych ramion
pęta lęków bezkresnych.
I nagle,
zamieniłeś
się w małą iskrę,
w cień dawnego płomienia.
Dusza twa,
w krwawy popiół przemieniona
z mglistym dymem
uleciała ku niebu.
I mroczne krople
zgasiły i iskrę,
ciemnościami przykrywając
myśli.
A teraz, mrok...
Płomień
-
- Kontakt:
Płomień
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
- pallas
Re: Płomień
Czyżby o Lucyferze, światło światłości, co Cię zainspirowało.
Porzućcie wszelką nadzieję, którzy tu wchodzicie.
/Dante Alighieri - Boska Komedia/
-
- Kontakt:
Zainspirowało mnie proste zgaszenie płomienia świecy
trochę banalnie, ale chciałem to w bardziej głęboki sposób opisać

" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
- pallas
Czyli moje myśli idą w złym kierunku?
Każdy ma wewnętrzny płomień, który może zgasnąć. Ale on z kolei potrafi się rozpalić na nowo.
Więc o tym być mowy nie może więc się skłaniam do Lucyfera, który był takim płomieniem Boga.
Wybrał inną drogę, która go w mrok oblekła i sam stał się panem swego losu.
Tak kiedyś pewnie napisano, ale ja mam sentyment do takich wierszy, a twój coś ma, ale nie wiem co może inny komentujący coś powie, bo ja mogłem już za dużo namieszać.
Piotr
Każdy ma wewnętrzny płomień, który może zgasnąć. Ale on z kolei potrafi się rozpalić na nowo.
Więc o tym być mowy nie może więc się skłaniam do Lucyfera, który był takim płomieniem Boga.
Wybrał inną drogę, która go w mrok oblekła i sam stał się panem swego losu.
Tak kiedyś pewnie napisano, ale ja mam sentyment do takich wierszy, a twój coś ma, ale nie wiem co może inny komentujący coś powie, bo ja mogłem już za dużo namieszać.
Piotr

Porzućcie wszelką nadzieję, którzy tu wchodzicie.
-
Nie wiem, dla mnie trochę masło maślane, może bardziej skondensować i postawić na esencję
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Dzięki wszystkim za komentarze 
Może wyszło trochę masło maślane, ale mam nadzieję, że poza tym nie jest zły

Może wyszło trochę masło maślane, ale mam nadzieję, że poza tym nie jest zły