błąd systemu
błąd systemu
policzyłam szczęśliwe chwile
zmieściły się
w pudełku po zapałkach
przecież nie jestem
nieszczęśliwa
tylko czasami
nie chce mi się śmiać
muszę powtórzyć
remanent
zmieściły się
w pudełku po zapałkach
przecież nie jestem
nieszczęśliwa
tylko czasami
nie chce mi się śmiać
muszę powtórzyć
remanent
-
- Kontakt:
Re: błąd systemu
Troszkę nie rozumiem związku tytułu z wierszem, ale moim zdaniem jeżeli chodzi o wiersz to udany 
Sam często używam ostatnio tego argumentu, gdy pytają mnie czemu się tak mało uśmiecham, bo nie mam powodu by się śmiać.
Ale trzeba jednak szukać tych szczęśliwych chwil, jak i dążyć do tego, by potrzeba było o wiele większego pudełka
Pozdrawiam

Sam często używam ostatnio tego argumentu, gdy pytają mnie czemu się tak mało uśmiecham, bo nie mam powodu by się śmiać.
Ale trzeba jednak szukać tych szczęśliwych chwil, jak i dążyć do tego, by potrzeba było o wiele większego pudełka

Pozdrawiam

" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura
Bo widzisz Mateusz, gdy liczyłam szczęśliwe chwile, to musiał wystąpić błąd systemu...
Pozdrawiam. elka.

Pozdrawiam. elka.
- lczerwosz
- Administrator
Błąd systemu, wiadomo, komputer tak pisze, gdy nie chce podać dokładniej, o co mu chodzi. Błąd systemu to także ukryta wada natury, permanentnie zły los, niefart.
Dokładnie. Dziękuję Leszku.lczerwosz pisze:Błąd systemu, wiadomo, komputer tak pisze, gdy nie chce podać dokładniej, o co mu chodzi. Błąd systemu to także ukryta wada natury, permanentnie zły los, niefart.

- lczerwosz
- Administrator
Ale jeszcze taka uwaga:
Jak dla mnie remanent, to inny już zupełnie świat, pomyślałbym o bardziej jednolitej stylizacji rekwizytów. Pudełko po zapałkach - fizyczna przestrzeń - dobrze zestawione z gromadzonymi w nim zasobami, natomiast remanent pojawia się na końcu, w puencie i jest obcy.ELKA pisze:policzyłam szczęśliwe chwile
zmieściły się
w pudełku po zapałkach
przecież nie jestem
nieszczęśliwa
tylko czasami
nie chce mi się śmiać
muszę powtórzyć
remanent
Leszku, licząc szczęśliwe chwile, robiłam tzw. remanent... przez błąd systemu muszę go powtórzyć. Widzisz teraz, jak wszystko jest ze sobą połączone ?
- lczerwosz
- Administrator
tak, nie zauważyłem, że je wcześniej liczyłaś
- em_
Mi też się czasem tylko nie chce śmiać
pozdrawiam

you weren't much of a muse
but then I weren't much of a poet
— N. Cave
but then I weren't much of a poet