niespełnione marzenia

Moderatorzy: Gloinnen, eka

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
marta zoja

niespełnione marzenia

#1 Post autor: marta zoja » 04 lut 2016, 19:38

zakochałam się w słowach
w zaokrąglonych obrazach
wymyśliłam sobie ciebie

po mojej stronie świata
wieszcząc spokojne melodie
jak łzy płyną uzdrawiająco

na zasmucone rany gdy
wypuszczę na wolność
wszystkie gołębie pocztowe

odnajdą kiedyś...
Nagle przyszło mi do głowy, że nie mam apetytu, bo brak we mnie literackiego realizmu.
Wydało mi się, że sam stałem się częścią jakiejś żle napisanej powieści.
Kroniki ptaka nakręcacza- Haruki Murakami

Marcin Sztelak

Re: niespełnione marzenia

#2 Post autor: Marcin Sztelak » 04 lut 2016, 20:54

Dość niebezpiecznie jest zakochiwać się w wymyślonej osobie, z drugiej strony, po części, tak jest zawsze i chyba niewielu udaję się znaleźć w drugiejo osobie tą wymyśloną. Ale chyba warto szukać...

Pozdrawiam.

Niedzisiejszy
Kontakt:

Re: niespełnione marzenia

#3 Post autor: Niedzisiejszy » 04 lut 2016, 21:39

Szukanie Miłości w wyobraźni dla niektórych osób wydaje się śmieszne, dziecinne, kojarzące się z tym, że wiele osób w dzieciństwie miało swojego wymyślonego przyjaciela. Prawda jest taka, że osoba, która jest sama już od dłuższego czasu bardzo cierpi, i w tej wyobrażonej osobie, którą może sobie wyobrazić np: przytulając poduszkę, pluszaka itp. odnajduję pewnego rodzaju chwilę szczęścia, bliskości. Każdy z nas ma swój ideał, ale i tak ostatecznie idziemy za głosem serca, bo tak naprawdę tylko jemu można ufać.
Bardzo piękny wiersz o ciekawej tematyce :bravo:
Pozdrawiam :vino:
" Oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz, powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych? " - Z. Herbert

" I niech sobie będą wszyscy mądrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoją Miłością niech sobie będę głupi" - E. Stachura

ODPOWIEDZ

Wróć do „WIERSZE BIAŁE I WOLNE”